Krk Njivice – mnenje
Hojla, sigurno je kdo od vas že bil na Krku v Njivicah. Mi smo dobili eno ponudbo za to poletje, pa me zanima, kakšna je plaža (mivka, kamenčki, skale…), je kaj sence, je še kaj drugega (gostilna, slaščičarna, trgovina…). Šli bomo s sinkom, ki bo imel poleti 1 leto in pol. Če ste že bili s takim hlačmanom v Njivicah, bom vesela vsake informacije.
lep dan M.
Midva z možem hodiva v Njivice že 6 let. Sicer imava tam v kampu luštno urejeno prikolico in sva dol ponavadi res zlo zlo veliko. Letos bo malce drugače, ker pričakujeva prvega otročka (rok čez en teden), tako da se bo najin dopust prilagajal malemu. Vsekakor pa misliva normalno kampirat tam enkrat avgusta. Ne vem, kam odhajate vi, v kampu je res zelo zelo fajn in luštno. Plaža je pa bolj tako tako. Večji del plaže (v kampu) je betonske oz. zabetonirane, starši z otročki pa odhajajo na kopanje raje v mesto, kjer so kamenčki. Mivke v Njivicah ni nikjer. Sta pa kamp in mesto v Njivicah medsebojno povezana-torej kakšnih 10 minut sprehoda ob plaži (je luštna asfaltna pešpot).
Za senčko ni problema na tistih kamenčkih v mestu, pri mini igrišču in luštnem zalivčku so tudi borovci…. je pa tako kot povsod…moraš bit kar zgoden, da dobiš prostor na sončku. Je pa res, da z majhnim otročkom verjetno ne boste prihajali na plažo ob poldne :))))
Slaščičarn, picerij, gostiln…je dovolj…s plaže smukneš lahko direkt na kafe :)))) Trgovin ni veliko (gre res za majhen kraj), se pa v tistih, ki so, dobi vse.
Moj brat ima triletnega sina in tudi že ves čas hodi z njim v Njivice…in ni nobenega problema. Imejte se lepo. mogoče se kje vidimo :)))
Če pa boste mogoče v hotelu Jadran, imate plažo pred hotelom. Je delno betonirana, drugi del pa je idealen za take kot je vaš. Drobni kamenčki s katerimi se lahko igra, nekaj metrov voda nizka. Ob vodi je sence malo, lahko pa greš nekaj 10 metrov stran pod borovce. Mi smo bili nekaj let nazaj s takrat 3.5 letnikom in 1.5 letnikom in smo se imeli super, saj sta ob vodi in v vodi uživala, midva pa sva ju lahko opazovala in pazila skoraj leže.
lp
Vse, kar je povedala Kristina drži. Jaz bi le še dodala kaj je motilo nas, ko smo bili tam z dvema majhnima otročkoma. Namreč plaža je neposredno ob cesti, tako da ti nad glavo vozijo avtomobili (če imaš otroka, ki že hodi je to neprijetno….), poleg tega je plaža polna čikov in glaževine(zaradi neposredne bližine ceste in lokalov) in smo večino časa otrokoma razlagali kaj je to in da se ne sme prijemat… Pa še to – kljub temu, da je fino ker so kamenčki, je prehod v vodo zelo golobok, tako da je otrok naenkrat do vratu v vodi. Bolj položen prehod v vodo je pred hoteli – tam pa je gneča.
Torej, nekateri so zelo zadovoljni, mi pa tja ne gremo več. Odvisno od posameznika pač. Mi imamo raje plaže stran od mesta in ceste, brez gneče in plitvo vodo. Pa seveda mir. Nam zelo odgovarja Lumparda na Korčuli.
Lep pozdrav!
zdravo,
mi smo bili že nekajkrat v Njivicah… nazadnje lani z 2 letnikom in 4 mesečnikom… bili smo v apartmajih in bilo nam je super… plažic imaš ob sprehajalni potki, ki vodi iz mesta proti J veliko (drobni kamenčki, kamni), sence je veliko… saj se ni treba ravno kopati na “hotelskih plažah” oziroma na mestni plaži…. samo malo se sprehodite :))) pa boste našli zelo lepe zalivčke…
sicer pa imate mivko v Šilu (z avtom cca 15 min)… mi smo šli tudi parkrat tja, da smo malo “zidali”…
LP!
Tudi mi smo bili z dvema otrokoma na Krku.Nekaj metrov stran od hotelske plaže je plaža na travi v senci kjer je nekakšen zalivček. V vodo se gre po skalah in je malo mivke. Ma ni bilo ne slabo in ne dobro. Ja, pa tisto leto je bilo morje zelo umazano in je vse prineslo v tisti zalivček , pa tudi na hotelski plaži ni bilo nič bolje. To je seveda odvisno od cvetenja morja pa vendar je bilo zelo neprijetno.
LP, Ela
živjo Kristina,
najprej čestitam za veselo pričakovanje,
jaz imam 1,5 leta staro hčerkico in hodimo v camp že 4 letA, kje pa imate prikolico, mi jo imamo malo pred mostom, ko je pol za šotore. tudi mi gremo avgusta na dopust, tako če želiš se malo pomejlamo, in mogoče še celo vidimo. no ja kakor želiš pa srečno katarina
Oj Katarina :)))) Lepo, da se kdo najde iz kampa v Njivicah. Mi imamo prikolico v začetku kampa. Oz. mimo recepcije in wcjev-prvi odcep desno in nato levo, ter skoraj do konca. Malce zakomplicirano, ampak…smo zadovoljni :))))) Nam nič ne manjka. Če boste avgusta na dopustu, se mogoče res kje vidimo. Sicer midva nameravava tud že kakšen vikend v juliju tja-da ta malga takoj na morsko klimo navadmo :))))
Tudi mi smo zadnje 4 leta hodili k prijazni domačinki v Njivice. Plaža je odlična polna majhnih kamenčkov v predelu pod luna parkom oz. malo cerkvico. Sence je bolj malo, zato ti svetujem, da s sabo vzameš svoj dežnik senčnik. Na plaži jih sicer izposojajo, vendar so precej dragi. Njivice so majhno mesto z majhno trgovino in dobro pekarno Barba Tony, ki ima precej cenejše pecivo, kot ga ponujajo na plaži. Skratka mi smo se po 4 letih odločili, da letos zamenjamo destinacijo in gremo malo nižje proti Rabu, drugo leto pa se v Njivice ponovno vrnemo.
Sem lih od tam. Je polno družin z malimi otroci. Med plavo teraso in plažo hotela jadran so kamenčki. Je tudi majhen zaliv med mini pomolom in v bližini Jadrana kjer je zaliv za otroke in voda meni ne pride čez kolena. Je pa gužva in se za svoj košček na plaži tepeš. Na sami mestni plaži tik ob morju ni sence, moraš pod borovce. Če hočeš biti ob morju na plaži si prinesi svoj senčnik (bodisi šotor za na plažo) ali pa senčnik z stojalom, saj senčnika ne moreš zapičiti v pesek. Sem bila bolj lene sorte in stran od mestne plaže nisem hodila, ker se mi s tamalo ni dalo hoditi pa če sem kaj potrebovala sem imela sobo pri roki.