Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija križne vezi – rehabilitacija

križne vezi – rehabilitacija

Spoštovani !

Decembra prejšnje leto sem imel operacijo sprednje križne vezi (BTB). Po začetni fizioterapiji in rehabilitaviji v Šmarjeških toplicah sem nadeljeval z jačanjem mišic v fitnesu, kjer sem bil redno vsak drugi dan. V fitnesu sem bil tudi že pred operacijo po nasvetu ortopeda, tako da sem zelo hitro napredoval. Po 7ih mesecih sem začel z košarko in je blo super, dokler nisem igrov 2 krat v 3 dneh en dan vmes sem bil pa v fitnesu, in je koleno zopet malo nestabilno (preobremenjenost?)
Koliko košarke mi priporočate za začetek, verjetno bi bilo dosti 1x na teden oz. 14 dni.

PS: SEM AKTIVEN KOŠARKAŠ

Po 7 mesecih mora biti v primeru uspešne rekonstrukcije koleno sposobno polnega obremenjevanja, toraj tudi igranaja košarke vsak dan. Res pa je, da je potrebno pričeti s športnimi obremenitvami postopno, npr najprej enkrat tedensko in potem se pogostost treningov lahko vsak mesec zvečuje. Če je bila operacija uspešno izvedena občutka nestabilnosti ne bi smel imeti, koleno tudi ne sme otekati. V kolikor bi težave perzistirale bi bila potrebna ponovna klinična ocena stabilnosti kolena oz. celovit pregled kolena, da se ugotovi kaj povzroča težave.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close