Najdi forum

Na vrtu imam krizanteme, ki so v popkih – še čisto zelenih in drobnih. Pokrila sem gredo, da jih malo prisilim v cvetenje, vendar so zelo zrastle, popki pa se ne odpirajo. Kako pripraviti rastlino, da bo do konca meseca cvetela?

Jaz jih nekaj dni pred prvim nov. porežem in pustim v vodi, v ne pretoplem prostoru, da se odprejo cvetovi. Za zunaj pa ne vem, kaj bi naredila, da bi ti prej zacvetele.

Krizantema je rastlina dolgih noči. S temnenjem se jo prisili k cvetenju. Sicer je že pozno, a lahko probaš. Vsaj en teden temniš, npr. pokrivaš s črno folijo 3 h predno se zvečeri in odkriješ naslednji dan 3 h kasneje kot se zdani.

Pozdravljeni,
imam krizantene podobne marijeticam bele in rumene,ki pa zrastejo zelo visoko,1,60 do 2 m.Moti me da so tako visoke,kako jih lahko zmanjšam,ne da bi jih porezala pred cvetenjem?
Prosim za nasvet!
Lep pozdrav svsem na forumu.

Sama gojim pajkovice ter krizanteme vendar mi jih je dobila slana čeprav ne vem kako v rastlinjak,kaj naj storim cvetovi so kar precej rjavi

Tudi moje krizanteme so zrasle zelo visoko cca 2m, čeprav so bile prvo leto visoke le dober meter. Mi je pa teta zdaj za praznike komentirala, da če jih, ko so visoke cca 0,5 m odlomiš za 20 cm in pustiš, da dalje rase…ne zrase več tako visoko.
Moje sem letos v majhnih popkih pobrala 20. 10. in jih dala v sladkano vodo….odprle so se zelo lepo, da sem lahko delala domače ikebane 🙂

New Report

Close