kriza
no, zdaj je pa tudi za mano dobre tri mesece brez nikotina. včasih ne vem, če še naj sploh vztrajam. še zmeraj mi je kakšen dan ali večer za znoret od želje po ”dimu”, še zmeraj imam včasih nemirne noči s prebujanjem in morastimi sanjami. pa kaj bo vsega tega že enkrat konec? vsepovsod samo poslušamo: prenehajte s kajenjem,… . nihče pa nas ne opozori, kaj vse nas ”čaka”ob prenehanju. moram priznati, da sem kar precej presenečena ob vseh teh ”stranskih učinkih prenehanja kajenja”:))) in kaj menite ostali? je pa res, da je veliko, veliko več prednosti kot ”slabosti” nekajenja.:))).
lp vsem , ki vztrajate:)
Poglej en post nižje, izgleda da imava podobno obdobje :)). Celo enak naslov :))
Jaz sem ravno danes spet vzela polovičko champixa; mi je nekaj ostalo, za kakšen teden po polovičko in bom to porabila. Upam da se bo zadeva umirila, ker zdaj je res hudo.
Čakam da se javi kak “stari bivši kadilec” in naju kaj potolaži.
srečno, valentina
Daj, kar vztrajaj, saj bo šlo na bolje! Obljubim! Nočem te strašiti, ampak meni je bilo najhuje pri 4 mesecih – sem spala samo po 2, 3 ure na noč, pa se potila…. Kakor hitro pa je minilo 6 mesecev, se je pa situacija drastično spremenila na bolje. Sedaj sem na 8+ mesecev, pa se komajda še spomnim oz. tudi ko se, je to tako na easy, da samo z roko odmahnem…. 1 leto se mi pa res zdi takšna magična meja, da lahko mirne duše rečeš, da si ven….Saj ne pravijo zaman, da je odvajanje od kajenja maraton in ne šprint!
Veliko zaupanja vsem nam v lastne zmožnosti!
o hvala mojca2 za tolažbo. res dobro denejo takšne besede.lepo poveš no. jaz se pa čudim, ko se zgodaj zjutraj zbujam, cela neka nervozna:) pa saj je kakšen dan za dol past dobesedno ha ha. z mano se zdaj dogaja ”vse”:))) : ali sem nenormalno nervozna, ali se mi nenormalno lušta dim, ali se nenormalno bašem s hrano ali pa se nenormalno rekreiram haha. da bi pa bila neizmerno srečna, ker ne kadim…hmmm …nikakor…počutim se totalno smotano no, jaz ne znam drugače povedati haha.
in valentina1 : vztrajajva, ker baje samo 3% uspe:))) pa dajmo zvišat malo te % haha.
saj bi predlagala kakšen ”ženski nekadilski krožek” haha pa mislim, da nismo iz istih krajev.škoda. pa saj tipkarija tudi nekaj velja ne?:))
Mojca, kaj pa kile. jaz ne kadim 4 mesece, počutje je OK, potrebe po nikotinu ni, sam kile so se pa nabrale in sicer po moji napaki, sem se ene 2 meseca nazaj preažirala in to s čokolado. posledica je 10kg+, in pri mojih 171 cm je 85 kg kar precej. zdaj se trudim nekaj hujšat pa mi ne gre dobro. tudi zaprtost me muči, kar krivim, da se me kile kljub telovadbi držijo kot klop.najhujše mi je to, da bodo zdaj zdaj toli dnevi, jaz pa še vedno hodim okoli z zapeto jopico, da se ne vidi preveč šlavfov. groza.
lp
Zdaj že nekaj dni spet jemljem 2 x polovičko Champixa in je boljše. Ne vem ali mi res tako pomaga Champix ali je samo placebo efekt, ampak mi je boljše. Presenetila me je taka kriza po štirih mesecih, ker je pravzaprav do sedaj sploh nisem imela; kakšna majhna želja, itak, ampak ni bilo težko. Ko se je pa želja pojavila pred dobrima dvema tednoma, je bilo iz dneva v dan hujše, res samo pikica je manjkala. Ne vem zakaj nisem že prej vzela Champixa, ker mi ga je skoraj ena tablica ostala in sem ga imela doma ?!?
Držmo se, ja, bi bilo res škoda. Jaz sem 2 x že nehala in ko sem spet začela (da bom samo enega pokadila, ampak je bilo konec nekadilske kariere) sem se počutila 100 % looser, tako da ne bi več rada probala.
S tem forumom bomo mogoče res popravili tiste žalostne 3 % 🙂
Pozdravčke
Jaz sem še trenutno vedno kadilec,sem pa pred par dnevi odkril nov način odvajanja od kajenja(v bistvu niti ni več škodljiv,ker ni več prisotnih vseh tistih 4000 škodljivih snovi kot pri noprmalnih cigaretih. Uporabljati sem začel ELEKTRONSKO cigareto! Ni več prižiganja,ni dima od cigarete,le doza nikotina,ki jo lahko postopoma znižuješ.Se pa vseeno pri izdihu pojavi dim,okus pa je tudi kot pri normalni cigareti. Prava stvar!
Spoštovani!
Opozoril bi Vas rad, da bodite previdni pri tako imenovanih ELEKTRONSKIH cigaretah. To je izdelek, ki je vrašljivega izvora (nrejen naj bi bil na Kitajskem) in nima nobenih potrebnih analiz o tem, koliko naj bi bil varne. Gospod, ki govori, da nima vseh tistih škodljivih snovi, ki so v tobaku, pozablja vsaj na eno, ki se ji reče nikotin. Ob tem je ta nikotin “zapakiran” v nek plin, katerega analize niso jasne. Proizvajalec NIMA neodvisnih analiz o škodljivosti tega izdelka, zato električne cigarete MOČNO ODSVETUJEM dokler ne bo jasnih dokazov o neškodljivosti (v kar pa dvomim). Ta problem se rešuje na nivoju EU in ta izdelek je v večini držav EU zaenkrat prepovedan. Zelo mogoče je, da bo prepovedan tudi ostal.
Torej bodite previdni in ne nasedajte reklamam za izdelek, ki je prepovedan in potencialno nevaren!