kriza
Že takoj na začetku sem vedela, da pašeta skupaj z Mekonom.
Dokler so tu otroci, nekako povezujejo skupnost, tudi lepi trenutki bodo na morju, povem pa iz lastnih izkušenj, da je kriza, ko nekomu ne zaupaš več 100%, še takrat, ko je s teboj,to pa je katastrofa za nekoga, ki ljubi in ne more izgubiti . Boli celo telo, čeprav ni bolezni. Želim vama, da sta popolnoma odkrita drug z drugim, le tako bosta napredovala. Ni pa niti najmanj lahko. Vsi ste družina, izpolnitev ni kariera, izpolnitev je človek, s katerim si želiš, da bi se držala za roke skozi celo življenje, tudi v pozni starosti. Ali si to predstavljata?
Cec, medovernet je bil že od nekdaj “moj” forum, Mekon pa ga je uporabil šele sedaj. Nisem vedela za njegovo temo, potem mi je povedal sam in sem jo seveda spremljala. Sicer to ni prvič, da se nama kaj takega dogaja in s pogovori sva prišla skozi marsikaj. Krize se vrstijo zdaj pri enem, zdaj pri drugem. Mekon je menda spoznal, da si želi doživeti starost z menoj, jaz pa, kaj pa vem… Zdaj se mi je prvič zgodilo to, kar se mi je, verjetno res zato, ker sem sama tako dovolila. Očitno je bil v meni prostor za nova čustva. In so dozorela ta spoznanja. Seveda si že iščeva pomoč in bova to vse predelala in si prišla na jasno. In bo tudi čas pokazal. Presneto dobro vem, kako je z izgubljenim zaupanjem in vsem tem. Nikoli več ni isto. Tudi po drugem otroku ne. In ko veš, da si imel v rokah škarje in platno, pa nisi imel poguma. Hvala vsem.
Zmedika in Mekon,
vesel sem, da sta se našla in začela na reševanju problema. Upam in želim si, da je to novi začetek vajine USPEŠNE zveze. Vama pomeni kaj, če bom rekel, da se Vas bom (cele družine) spomnil v molitvi?
Sedaj, ko sem imel sam problem, sem slišal veliko življenjskih zgodb.
Ena je naslednja:
Žena ni bila zadovoljna s svojim možem, ki ni bil izobražen, a je cele dneve delal priložnostna dela, da je lahko nudil ugodnosti družini. Enkrat je rekla, da si ona zasluži boljšega. Dobila si je premožnega, kateremu mož ni mogel konkurirati. Odšla je od moža. Prej se je vozila v nekem korejskem avtomobilu, sedaj pa vozi Audija A6. Pa ji gre res dobro. Tu pa tam ima permanentno plave oči, da ji še za šminko ni treba plačevati, kdaj pa kdaj se sedanji mož napije pa jo ponižuje s kurbo… Tega prej ni imela, sedaj pa ima tisto, kar si želi-dinamiko.
Pa kaj sedaj ugovarjam druge, saj sem sam isti kreten. Prej sem imel punco, ki je »hotela vse po svoje« in je bila zelo mirna (samo opera pa gledališče, zvečer pa spat…). Potem sem pa spoznal eno, ki je bila nežna pa sproščena, pa za žure, pa vedno me je objemala… To je tisto, kar sem iskal celo življenje-postala je moja žena, naprej pa mojo zgodbo poznate (napisal sem jo lani avgusta).
Sedaj vem, da je bila prejšnja morda tečna, a imela je moralne vrednote. Ni marala večernih žurov in plesa, a nikoli me ni prevarala. Bila je škrta, a ni me izkoriščala. Hotela je imeti vse po svoje, a kdaj je tudi meni izpolnila željo…
Vidva pa bodita pametna. Gradita naprej, ljubita svoje otroke. Mekon, povej zjutraj svoji ženi, vse kaj čutiš, zmedika, povej možu, kaj ti je na njem najbolj všeč… Naučita se na moji napaki.
Tudi če nista verna vama predlagam, da gresta na mediacijo k patru Cristianu Gostečniku (Frančiškani v Ljubljani) ali k patru Benu Lavrihu (Jezuiti v Ljubljani). Oba vaju bosta sprejela ne glede na to, kakšna prepričanja imata.
AnjA, podpišem se pod tvoj mail. Ko si takole sam in star čez 40 let, potem vidiš, kako si si sam zakuhal zadeve, ker si enostavno mislil, da veš kaj hočeš v življenju. Imaš službo, imaš denar, imaš zdravje, nimaš pa človeka, s katerim bi se zvečer objel.
Želim vama srečo!
Evgen