Najdi forum

Pozdrav!

Zaročen sem bil s punco iz ene najpremožnejših slovenskih družin. Ko sva se hotela poročiti so njeni premožni starši poroko preprečili z razlogom, da nisem dovolj bogat.
Ali je možno s tem živeti?
Kako si pomagati?

Hvala, pozdrav!

Dragi Aleš!

Ker ste podali zelo malo podatkov, vam težko odgovorim konkretno.
Ne vem koliko ste stari vi, niti koliko vaše (bivše?) dekle, zakaj sta se -morala- raziti in nista mogla njenih staršev prepričati o vajini ljubezni (zakaj bi jih morala? – ali rabita njuno finančno pomoč?!). Kaj več kot to, vam ne morem svetovati.

Sprašujete ali je možno s tem živeti? Človek lahko preživi marsikaj, seveda pa v prvem trenutku večino stvari doživljamo bolj intenzivno in zato tudi bolj boleče. Čeprav je pregovor ČAS CELI VSE RANE, zelo star in se takrat zdi nesmiselen, pa vseeno drži!
Kako si pomagati? Ne vem v kakšnem smislu? Predvidevam, da sta se z dekletom razšla (čeprav tega niste jasno zapisali) – kaj storiti, ko se razidete z ljubljeno osebo, je težko svetovati, saj vsak najde svoje načine, kako preboleti tako izgubo. Predvsem si lahko pomagate tako, da se o tem pogovarjate s svojimi prijatelji, da kljub vsemu hodite v družbo, da se ne zaprete vase in se ne umikate, čeprav, bi bilo to morda lažje, vendar je dolgoročno lahko slabo.

Kljub krivici in razočaranju ne izgubite zaupanja vase!

Lep pozdrav!

Špela, Šent

Aleš, zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo. Res mi je zelo žal. Upam, da boš našel srečo zase. Tudi moji so nasprotovali poroki, sva se šla vseeno poročit. Odločila sem se zanj, ker ga ljubim. In nama gre dobro. Doma so se pa tudi navadili, čeravno je bilo najprej prav grozno.

Želim ti vse vse vse najboljše!

če se ljubita, bi se morala poročiti na vsak način. njene starše pa pošlji v 3 p.m.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close