Najdi forum

Kriva hrbtenica?

Pozdravljeni,

imam sledeč problem. Ugotovila sem, da se mi je na hrbtu (konkretno na vratu oziroma pred vratnimi vretenci) pojavila grba, ki je ne morem zravnati (če bi se na primer držala bolj nazaj). Nič me ne boli, vendar ne vem ali gre to za okvaro (ukrivljenost) hrbtenice ali je to kaj drugega. Kaj mi predlagate – naj obiščem zdravnika oziroma fizioterapevta?

Za odgovor se vam že v naprej lepo zahvaljujem!

Pozdravljeni!

Na vratu se vam nabira vezivno tkivo, ki se ga da z trigger point terapijo http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/, ki jo nekateri fizioterapvti poznajo, zmehčati in zmanjšati grbo.

Kitajska tradicionalna medicina uči, da se tako skladišči naša žalost, razočaranje… morda zaradi prevelikih pričakovanj..

Pozdravljeni!

Stara sem 16 let pred 14 meseci sem bila na operaciji skolioze. Operacija je uspela vendar se mi še vedno pogna grba. Bo kdaj izginila so priporočene kakšne vaje za to?

Prosim za pomoč!

Hvala!

Pozdravljeni!

Trigger point terapija http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/ vam bo odpravila bolečine.

Grba bo ostala, saj ne morejo popolnoma zravnati hrbtenice. Žal.

Pozdravjeni!

Zanima me, kakšne vaje pridejo v poštev, če imam rahlo ukrivljeno hrbtenico v črko c med lopaticami. Na sistematskem pregledu je zdravnica napisala 12 stopinj ukrivljenosti. Ali lahko ukrivljenosti čisto popravim z vajami? Krepitvijo na desni strani hrbetnice? Zanima me tudi, ali se pri moji starosti 23 let hrbtenica še lahko zravna, saj pred enim letom še ni bila urivljena in je posledica slabe drže.

Najlepša hvala za odgovor.

LP

Pozdravljena!

Svetujem vam, da obiščete fizioterapevta, ki vam bo pripravil program vaj za vas. Ne obstaja univerzalen program vaj, ampak mora biti izdelan za vas. Skolioza navadno ne nastane v enem letu, ampak nastaja v času rasti in razvoja. Predvsem vam bo pomagala trigger point terapija http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/, da se boste lažje bolj pravilno držala.

Pozdravljeni!
Pred kratkim sem s pomočjo fanta, ki me je slikal od zadaj ugotovila, da imam ukrivljeno ledveno hrbtenico. Pred 2 leti tega še nisem imela, saj študiram fizioterapijo in takrat pri vajah niso ničesar opazili… Sedaj je to zelo vidno. Razmišljala sem, da je verjetno zaradi nošenja torbe (ki je precej težka) na desni strani – posledično je tudi desna rama višja. Občasno me boli hrbtenica, vendar se stanje izboljšuje s pomočjo vaj, ki jih izvajam doma. Kaj lahko storim? Bi bilo bolje obiskati zdravnika? Naj preneham z nošenjem torbe na tej strani?

Lep pozdrav

Pozdravljena!

Kot fizioterapevtka lahko veste, da od zunaj težko objektivno ocenimo stanje kostnega sistema…zanesljivo pokaže RTG slikanje. Od zunaj nam preprečuje objektivno oceno stanej mehkih tkiv – najverjetneje imate na eni strani bolj razvita ali pa zategnjena mehka tkiva in vam daje to občutek ukrivljenosti na zunaj. Če pa vas zanima objektivno stanje, pojdite na RTG slikanje z mrežo, kjer se potem vidi dejanska ukrivljenost.

New Report

Close