Najdi forum

Pozdravljeni!

Nisem vedela, na koga na med.over se naj obrnem z vprasanjem, pa sem se na vas…Zanima pa me, kaj se da narediti, ce ima moja hcera,stara 3. leta, od rojstva ukrivljen mezincek na roki(je kar dosti ukrivljen)…ali se bo to se bolj ukrivilo (ker se mi zdi, da ko raste, se krivi tudi prstek),ali ne? Se da to kako prepreciti-s kaksno opornico ali kaj podobnega?

Hvala in lp,Maja

Spoštovani!
Če je ukrivljen le en mezinček in to ne opazi nihče razen ozkega sorodstva, prstki pa rastejo približno enako, potem verjetno ne bo potrebna kaka medicinska intervencija.
Če pa bi opazili, da se deformacija poslabšuje, ali pa , da je razlika v dolžini oz. velikosti prstka, prstkov?,..pa lahko opravite pregled npr. na Ortopedski kliniki v Ljubljani pri enem od ortopedov, ki se ukvarja z otroško ortopedijo ( to morate poudariti ob naročanju).
Najbolje, da prstke fotografirate, počakate npr 4-6 mesecev, prstke ponovno fotografirate in sliki primerjate. Tako boste najlažje ocenili ali se stvar slabša ali pa ostaja enaka.
Pa še en nasvet v pomoč: če deklica živahno in brez bolečin uporablja ta pstek, je malo možnosti, da bi bilo kaj hudo narobe.
Hrabro naprej,

New Report

Close