Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kri v urinu

Kri v urinu

Star sem 30 let. Pred dvema mesecema smo pri ambulatnem pregledu odkrili kri v urinu (sveži eritrociti – mikroskopsko vidni). Bolijo me ledvice.

UZ – bp.
Urolog, cistologija – bp.
i.v. urografija – desna ledvica je s podnjim polom nekoliko bolj lateralno položena. Desni pielokalicealni sistem je desno širok, atipično oblikovan kaliks spodnje grupe sispekten za ev. patologijo.

Kaj to pomeni? Kakšna bi lahko bila diagnoza oz. kakšne preiskave me še čakajo. Počutje je sicer O.K. razen bolečin v ledvicah.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Očitno gre pri vas za anomalijo desne ledvice, razlog za to bo pa potrebno najti, edini, ki vam na ta vprašanja lahko odgovori je urolog, ki je preiskave opravil. Verjetno bo nadaljeval s scintigrafijo ledvic, to je preiskava, pri kateri vam v kri vbrizgajo nizko radioaktivni izotop, distribucijo tega pa potem spremljajo na ekranu oz. posnamejo na film. Metoda pokaže tudi drobne okvare tkiva, možen je še CT ledvic, ipd.

Najlepša hvala za odgovor. Urolog se je v tem trenutku odločil za pregled pri nefrologu, vendar še čakam na datum. Torej bo še kar trajalo…

New Report

Close