Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kri v urinu

Kri v urinu

Pozdravljeni.

Pred mesecem in pol smo vsi preboleli trebusno virozo (driska in bruhanje. Od takrat 4 letni sin tozi, da ga po hrani boli trebuscek. Zacel je celo nositi glavo postrani. Sumili smo na vracanje kisline v poziralnik, saj je pogosto ”rigal”. Pred enim tednom je sestrica prebolela potrjen norovirus, cez dva dni je zacel driskati tudi on. Driska je trajala dva dni, blato je bilo mehko, prisotna je bila sluz in malce sveze rdece krvi. Danes sva oddala urin, kri in blato. Vsi izvidi bp, v blatu pa je se vedno prisotna kri. Dobila sva napotnico za gastroenterologa. Kot vse mamice, tudi mene zelo skrbi. Ko se zamoti, ga trbuscek ne boli. Simptomov sploh ne bom vec iskala po internetu, saj takoj naletim na najhujse scenarije. 🙁 Kaj lahko pricakujem na pregledu?

Hvala za odgovor.

Najpogosteje po preboleli črevesni okužbi pričakujemo okvarjeno sluznico prebavil in stem motnje v prebavi nekaterih snovi (npr., laktozna intoleranca) , povečane trebušne bezugavke. Tudi kakšna stanja, ki so res izjemno redka.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close