Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Kri v urinu

Kri v urinu

Spoštovani,

mož ( 29 let ) je v decembru prebolel vnetje mehurja. Takrat je bila vsebnost krvi v urinu ( okoli 200 ), seveda je bil napoten na UZ ledvic in urina, vse bp. Po zdravljenu z AB so bile vrednosti vredu.
V januarju je dobil virusno vnetje srčne mišice, zdravljenje bo seveda dolgotrajno ( v bolnišnici voda in kri ok ) Ker je sedaj dobil ponovno vročino je odšel na pregled krvi in urina ( kri kaže manjše vnetje, zopet v urinu kri ( vrednost 200 ), dobil primotren in nujno k urologo.
Bil je brez znakov ( kot takrat v decembru visoka vročina, pekoče urinirjanje..), sedaj sva močno v skrbeh, saj se nam je nakopičilo veliko zdravstvenih problemov. Kaj naj bi to pomenilo ?
Koliko časa je čakalana doba za urološko amb. ; pod NUJNO, Ljubljana ? ( neopredeljena hematorija ) ?

Hvala in lp

Spoštovani!

Konkretno ne znam odgovoriti, pravila zavarovalnice pa so jasna. Če ima nekdo napotnico nujno (1), mora biti pregledan v 24 urah potem, ko se prijavi za pregled. Problem se pojavi, če je napotnica stara npr. 48 ur, pacient pa prihaja pod nujno – kako če pa je osebni zdravnik opredelil, da bi moral biti pregledan v 24 urah? Ali je takšna napotnica še nujna, če je osebni zdravnik v petek opredelil, da je nujno, bolnik pa prihaja šele v ponedeljek?

Se pravi – napotnice NUJNO – bolnik je pregledan (lahko tudi triažiran, lahko kdo tudi prevzame odgovornost in pregleda samo napotnico, ampak to je potem njegova odgovornost) v roku 24 ur. Seveda pa ni nujno, da triažni specialist opravi celotno obravnavo – bolniku lahko dodeli tudi drugačno stopnjo nujnosti.

Pa še nekaj – urolog lahko opravi cistoskopijo in to je praktično to. Res bo lahko kaj najti – vnetje, kamenček, tudi tumor je mogoč pri mladih, vendar izredno redek, sploh če UZ ne pokaže nič posebnega. Problem hematurije v povezavi s sistemskimi boleznimi spada k nefrologu – internistu. Vprašanje, če je smiselno, da je urolog prvi cilj.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani,

hvala za tako hiter odgovor. Naj povem, da sem preverjala še izvide iz bolnišnice, kjer je v vodi hemogobin 2.
Bakterij v vodi sedaj ni bilo, ampak samo kri 200 enot. Sva res prestrašena, saj se vrtimo pri 29 letih, zadnje 3m samo okoli zdravnikov.

Pozdravljeni,

prilagam še izvide :
1. krvi : povišana vrednost S;P-CRP 12,8
2. urin : povišana vrednost : U-kri/hb 200, sediment urina eritrociti sveži 10-12, eritrociti izluženi 1-2.
UZ trebuja, ledvic vse ok

Telesna temperatura je padla.

Spoštovani!

Kot že zgoraj napisano – urolog lahko napravi cistoskopijo in napiše napotnico za slikanje s kontrastom. Če nič ne najde, spada krvav urin k nefrologu. Sploh pri mladih je precej možnosti, da je problem z ledvicami in to takšen, kjer urolog ne more pomagati in se s tem ne ukvarja. Če pa bo nefrolog mnenja, da je z njegove strani vse v redu, šele potem je smiseln pregled pri urologu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close