Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Kri v spermi

Kri v spermi

Pozdrav

Težava ki jo imam je, da se mi v urinu in v spermi pojavlja kri že približno tri mesece.Ker pa to ni ob vsakem uriniranju in izlivu se mi zdi še pa bolj čudno.Najprej je bila kri samo v urinu in to večinoma zjutraj ko sem prvič uriniral.Potem se je to začelo pojavljat pri izlivu semenske tekočine v rdeči barvi in zraven še strdki krvi .Po izlitju semena grem na malo potrebo in z urinom so prihajali kar veliki strdki,ki jih je bilo kar nekaj.Bolečin nimam razen občasno moda enkrat leva ali pa desna.
Takoj ko se je pojavila moja težava sem nemudoma obiskal zdravnika,ki me je napotil na ultra zvok in urologu.Izvid ultra zvoka je bil ok razen vidni ledvični kamni do 5mm.Urolog ugotovi mali povečano prostato potem me napoti na oretrocistoskopija,UZ sečil in na intravenozno urografijo.
Vsi izvidi so bili ok in PSA je v mejah normale,dobil sem antibiotike Primotren ki sem jih jemal 20 dni.Drug mesec imam pri ponovni pregled pri urologu.
Ampak pri izlivu sperme se mi je zopet začela pojavljat kri, zato me zanima vaše mnenje kaj lahko še naredim,star sem 33 let.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Če se kri pojavlja samo v spermi, potem bodo verjetno odvzeli še kakšne brise uretre ter pregledali vzorce ejakulata, lahko tudi večkrat (ali ste dali spermo na pregled?). Vzrok je lahko tudi uretritis, torej razne spolno prenosljive bolezni. Potrebno je izključiti tudi tuberkulozo, vendar je ta, če niste bili v stiku s kom, ki bi jo lahko imel (npr. kdo iz vzhoda ali kdo, ki je bil/bila v stiku s kom iz vzhoda ali Afrike), malo verjetna.

Glede krvi v urinu – če prav razumem ste že opravili precej preiskav, tudi cistoskopijo – torej pregled sečnice in mehurja s cistoskopom. Preiskave se, če se nič ne najde in težave ostajajo, tudi ponavljajo. Verjetno ste urin dali tudi na citološki pregled.

Možno je tudi, da se vzroka ne najde. Tudi v takem primeru se poskusi z antibiotikom in čez čas ponovi preiskave.

Primotren je sicer primeren antibiotik za prostato, vendar se v primeru hemospermije in sploh vseh okužb moških sečil zadnjih 10 let mnogo pogosteje odločamo za Tavanic ali Ciprobay dalj časa 20 dni, kombinirano 3 dni z azitromicinom, Primotren pravzaprav ni prva izbira, verjetno je imel zdravnik poseben razlog, da je poskusil s tem. Res pa je, da če ste mladi in športno aktivni je treba Cipro ali Tavanic prekiniti takoj, če bi se pojavile težave z vezmi.

Vsekakor je prav, da imate ponovni pregled pri urologu. Morda se bo, če bo zdravljenje s kinolonom (npr. Tavanic 500 1×1 20 dni in prve tri dni še Zitrocin 500 1×1) neuspešno, odločil še za kakšno drugo preiskavo, npr. transrektalni ultrazvok…

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljen. Imam enak problem z istimi pregledi. vse ok. čakam še na pregled za bolezi.

Se ti je rešilo stanje?

New Report

Close