Najdi forum

KRI V BLATU

lepo pozdravljeni!

na Vas se obračam s prošnjo, ker sem v nedeljo (pred dvema dnevoma) zasledila v blatu kri.
moja prebava je neredna, včasih ne grem na wc kak dan ali več, včasih po več dni, včasih pa dvakrat na dan. sploh v času na začetku menstruacije imam zelo pospešeno prebavo.

ko sem šla v nedeljo na wc, je bila na papirju, ko sem se obrisala kri, pa tudi voda v wc školjki je bila krvava. včeraj recimo nisem odvajala. danes pa je bila kri samo še na papirju in blatu. drugače imam hemoroide, a se nikoli nisem zdravila, ker ni bilo moteče, saj niso veliki. večkrat me peče okoli anusa, po odvajanju, vendar pa je blato na pogled normalno in se pri odvajanju ne napenjam, ampak takrat, ko odvajam, odvajam brez problemov. jaz mislim, da sem jih dobila hemoroide od preveč sedenja, ker sem še študentka in veliko presedim. drugače se tudi intenzivno ukvarjam s športom, veliko tečem in kolesarim, veliko hodim peš. poskušam se hraniti zdravo in zaužiti čim več vlaknin ter sadja in zelenjave in čim manj mesa. popijem pa velike količine kave in kadim. pijem dovolj in poleg kave samo vodo.

zanima me, kaj naj naredim, ker me pojav krvi skrbi. naj grem na pregled k osebnem zdravniku ali naj najprej poskušam težavo rešiti sama in kako?

najlepša hvala za Vaš odgovor!

Pozdravljeni!

Glede na opisano, gre najverjetneje za krvavitev iz hemoroidalnih vozličev. Kadar je krvavitev večja in se ponavlja, je potrebno opraviti ligaturo (podvezanje) ter vozličev. vsekakor je dobro opraviti vsaj rektoskopijo, da se izključi kako drugo obolenje. Do pregleda si pomagajte z mazili za hemoroide.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni!

najprej se Vam prisrčno zahvaljujem za Vaš odgovor.
moram Vam povedati, da mi je krvavitev minila, torej, po tistem, ko sem Vam pisala, je več ni bilo. me pa še občasno boli.
območje okoli anusa sem pričela po vsakem odvajanju umivati z mrzlo vodo, mazati z kremo (navadno) in “telovaditi” z anusom, tako, da zadnjične mišice večkrat na dan povlečem za nekaj sekund navznoter in zadržim. poleg tega se izogibam daljšim vožnjam s kolesom. spremenila sem prehrano; jem pretežno polnozrnata žita, sadje in zelenjavo; meso, čokolado, belo moko sem povsem izključila. verjetno bom izključila tudi beli riž ipd. pijem veliko vode. prebava se mi ureja.
je pa res, da po večjem naporu (tek) hemoroidi spet izstopijo. vsak večer, predenj grem spat si območje namažem in (če se lahko tako izrazim) si pač popravim notri, kar štrli ven.
mislite, da bi bilo kjub temu potrebno iti k osebnemu zdravniku, da mi predpiše kremo oz. me pregleda in me napoti na nadaljne preiskave? ker zaenkrat se počutim dobro, ne vem pa, kako dolgo bo to trajalo.

upam na Vaš odgovor in najlepša hvala!!!

Pozdravljeni!

Super,veliko ste storili za svoje zdravje. Vseeno vam svetujem pregled pri proktologu, ki vas bo rešil te nadloge.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close