Najdi forum

Kri na wc papirju

Zdravo.
Včasih sem imel relativno neredno prebavo, a še vedno v mejah normale, tako da nisem bil zaprt več kot tri dni npr. Pač nisem imel velike potrebe ob dočno določenem času dneva. Sedaj že kar nekaj mesecev jem veliko zelenjave (sadja pa že od nekdaj veliko) in pijem veliko tekočine in sedaj grem na veliko potrebo prav vsak dan, kmalu za tem, ko vstanem. Sem pa danes opazil malo krvi na wc papirju. Res pa je, da me je tudi malenkost peklo oziroma sem imel pač nekakšen občutek, kot da bi imel malce poškodovano kožo okoli anusa in je od tam prišlo malo krvi. Me mora skrbeti glede vsega skupaj, ali ni nič hudega? Sem bolj panične sorte in raje vprašam. Star sem 28.

Spoštovani!

Ni vam treba biti zaradi tega v skrbeh, ker ni nič nevarnega. Koža anusa lahko poči in malo zakrvavi. priporočam vam nego z mastnim mazilom ali olivnim oljam.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Jaz pa sem danes šel na veliko potrebo in opazim na toaletnem papirju sledi sveže krvi. To se mi je zgodilo prvič. Star sem skoraj 21 let. Kdaj k zdravniku?

Pozdravljeni!

Prisotnost sveže krvi na papirju je znak krvavitve iz hemoroidalnih vozličev. če bodo te krvavitve obilnejše in pogoste, je potreben pregled pri proktologu.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close