Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kri med blatom – driska

Kri med blatom – driska

Pozdravljeni,
prosim za pomoč, nasvet, mnenje… karkoli, ker me skrbi.

Naš 18 m star fantek je včeraj zvečer ob 18ih odvajal bolj redko blato in potem do 22ih še 3 krat, vsakič bolj tekoče. Tudi ponoči je odvajal 3x zelo tekoče blato v manjših količinah. Pred tem se je zvijal in jokal, tako da sumim, da ga boli trebušček. Ob 6ih sem pri 7. odvajanju v blatu opazila krvave nitke. Dala sem mu eno kapsulo Linexa (samo prah med čaj). Kljub temu blato odvaja še vedno na cca 2 uri in vsakič je med blatom opaziti sledi krvi (svetlo rdeče barve).
Ker sem se seveda prestrašila, sem klicala tudi dežurnega pediatra, vendar do njega nisem prišla niti po telefonu, saj me je že sestra odslovila z navodili za dieto (s prepečencem, postanimi jabolki,…) in povezala kri v blatu s samim napenjanjem in pogostim odvajanjem. V primeru, da bi kazal znake dehidracije, pa naj pridemo.

Fantek je normalno ješč, živahen, brez vročine in kakršnihkoli drugih bolezenskih znakov. Tekočine je zaužil z vso hrano (juho) približno 7 dl (do 11ih). Se trudimo, da bi pil čimveč. Sedaj spi.

Mene skrbi ta kri in se mi zdi potrebna kakšne obravnave zdravnika. Problem je v vikendu in dežurstvih, do ponedeljka pa je še daleč. A naj vseeno gremo do dežurnega, kljub temu, da so me “odslovili” že po telefonu?
A mu lahko dam še eno kapsulo Linexa, ko se zbudi in eno zvečer?

Hvala, hvala, hvala!

KAr nekaj viruson vin bakterij povzroči krvavo drisko, v preteklosti znano tudi kot krvava griža. Nič nenavadnega, skrbite, da otrok dobro pije in uživa normalno hrano, nikakršne diete, kar je tudi znano že 20 let.
Linex ni zdravilo proti driski pač pa obnavlja črevesno sluznico in je jasno, da po eni kapsuli ne more driska prenehati. Driska ima svoj naravni potek, lahko traja 5-7 dni. Linex dajajte 3x dnevno 1 kapsulo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

hčerka stara tri leta že tretji dan toži o bolečem trebuščku. Le ta jo boli po nekaj ur, potem odvaja redko blato, skoraj drisko in kmalu po odvajanju bolečina mine. Prvi dan je odvajala dvakrat, v razmaku ene ali dveh ur, drugi dan le enkrat in danes tudi enkrat.
Danes ji je pa tudi po odvajanju (driska, a normalna, mogoče z nekaj sluzi) ušlo še nekaj zelo tekočega blata, ob tem pa tudi sveža kri.
Sicer je 7 ur pred odvajanjem pojedla vitaminski bonbonček (Marsovček), ki je tudi rdeče barve, zato je sestra pri zdravnici dopustila možnost, da je mogoče vzrok tudi ta bonbonček, oziroma njegovo barvilo.

Naj omenim da je približno 10 dni nazaj le enkrat bruhala in od takrat je malce bolj neješča in v tem tednu je tudi nekajkrat omenila da jo boli trebušček. Sicer je bila običajno živahna.

Sicer povezave verjetno ni, a danes so se ji tudi pojavili mehurčki noric. Vročine niti nima, mogoče je le ta nekoliko povišana. Apetita nima, poskušam jo pa prepričati da vsaj nekaj spije. Sicer med bolečinami v trebuhu (mogoče so tudi krči) ne spravi vase popolnoma nič.

Zanima me, če bi morala biti na kaj posebnega pozorna. Je bolje, da otroka pustim da počiva ali naj gremo zaradi bolečin v trebuhu in driske do zdravnika. Po vsej verjetnosti je priporočljivo, da jo ob naslednji morebitni krvavi driski le peljemo do pediatra?
Če se krvava driska več ne pojavi, lahko kako lajšamo bolečine v trebuhu?

Če bo še jutri takšno blato (npr. podobno ribezovi marmeladi), pojdite na ponovni pregled k zdravniku.
Sicer lahko date paracetamol, čeprav ne učinkuje ravno zelo uspešno pri krčih črevesja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

se bom kar tukaj priklopila…Zanima me, ali je kaj narobe, če pri našem 3 letniku občasno opazimo kri na blatu? Je zelo zaprt in kaka po večini vsak drugi dan. Z zaprtostjo se borimo že eno leto in je že veliko izboljšanje (prej ni kakal tudi po 7 dni) ampak še vedno se včasih zgodi, da zelo težko odvaja, blato je trdo, suho in takrat pride tudi do pojava te krvi (manjša količina). Kri je na blatu in ne v blatu. Sama predvidevam, da morda trdo blato rani črevo (?) Imam prav in ali bi me moralo to skrbeti?

Hvala za Vaš čas.

Seveda je narobe, saj prisotnost krvi na blatu (ali v blatu ali na papirju) enostavno ni normalen pojav. POgost vzrok je zaprtje in s tem boleče odvajanje trdega blata. Najprej uredite odvajanje (postan mlačen DOnat vsako jutro, lahko z namočenimi suhimi slivami, LActecon 2x dnevno 5 ml) in če se bo kri pojavljala kljub vsakodnevnemu odvajanju mehkega blata, morate na pregled, da se izključijo drugi vzroki.

Pred kratkim sn imela drisko ki je trajala samo en dan in preden sn morala na wc me je zgrabilo pod trebuhum da sn skoraj *umrla*. Od tedaj naprej me občasno v tem tednu muči kar nekaj sveže krvi v blatu . Ali je kriva poškodovano črevesje ali kaj podobnega kr prej nisn opazila nobene krvi ?
lp pozdrav kr_ena_123

Lahko gre za poškodbo sluznice, ki ob vsakokratnem iztrebljanju znova zakrvavi, vendar bi se ob trajanju krvavitve dlje kot 14 dni oglasili pri vašem zdravniku.

New Report

Close