Kri iz nosu….
Spoštovani !
Zanima me, zakaj se nenadoma ulije kri iz nosa? Naj še napišem, da se mi to nikoli ni dogajalo, že nekajkrat pa se mi je kri ulila predvsem podnevi pa tudi med spanjem in pa tudi včerej se mi je kri kar ulila ko sem bila v službi . Pa potem tudi mi tudi nekej krvi teče po grlu – je prav čudn občutek to.
Hvala v naprej za vaš odgovor
Lep sneženi pozdrav in upam da uživate v snegu 🙂
A
Snega v zraku in na tleh je bilo več kot preveč 🙂
Krvavitev iz nosu pa je največkrat le zaradi počene žilice, lahko iz mehaničnih, vnetnih razlogov, manj pogosto so zadaj bolezenski vzroki. Če se vam težava ponavlja, se je vseeno vredno oglasiti na pregled.
Lep pozdrav!
pozdravljeni !
A ni lepo , k je vse pobeljeno? 🙂
a je razlog za to krvavitev tudi lahko krvni tlak in pa presuhi prostor / soba .
Sicer pa uporabljam fiziološko raztopino da nimam posušene nosne sluznice in pa tudi zarad tega, ker mam tud zamašen nos.
Je to prav ?
In zdj k sm tudi prehlajena malo pa brez glasu, se prav bojim useknit v robček da spet nebo krvi bilo.
Drugače pa tud pomaga, da si dam hladn obkladek na tilnik ane ?
Še enkrat hvala pa prehlajeni pozdrav
Ally
Tole verjetno ne bo šlo v objavo, pa vendar… ste še mene nasmejali 🙂
Morda pa vseeno podvprašanje: že več kot 1 teden imam tudi jaz ponoči kak manjši krvavi izcedek, danes ponoči je bilo pa prvič res hudo (porabila več robčkov, pa nisem prehlajena in v grlu mi je kar nekaj časa tekla kri). Zelo neprijeten občutek, ker si takole sredi noči praktično nemočen in razmišljaš o marsičem, kar bi lahko bilo vzrok. Berem, da te krvavitve niso nevarne in da so posledica kakšne počene žilice. Je torej možno, da krvavitve zaradi ene počene žilice trajajo ves teden oziroma zakaj žilice tako pogosto pokajo?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Krvavitve iz nosu imam bi lahko rekla kar pogosto, ampak nikoli prej ni bilo omembe vredno, vedno sem hitro ustavila. Sedaj v nedeljo pa se mi je zgodilo, da sem v roku dvanajstih ur trikrat krvavela zelo močno po petnajst minut, zato sem odšla k zdravniku. Poslali so me na ORL in dobila tampon, zelo je neprijetno. Nisem imela visokega pritiska, niti jemala kakršnekoli tablete.
Zanima me zakaj se to dogaja, a sem podvržena temu. V družini ni nikogar da bi imel takšne težave.
že v naprej hvala za odgovor
Pozdravljeni
Krvavitve iz nosu se, kot rečeno, lahko pojavljajo brez bolezenskega razloga, lahko pa jo povzročajo številne bolezni od vnetja, polipov, poškodbe, zvišanega krvnega tlaka… Pripomorejo lahko zdravila, ki zavirajo strjevanje krvi. Možno je seveda, da ste samo bolj “nagnjeni” h krvavitvam. Lep pozdrav