kri in blato
Lp! Tudi jaz imam tezave s crevesjem. Ze kaksne 4 mesece obcutim bolecine v trebuhu vsake toliko casa – kaksen dan je v redu potem pa spet zacne. obcuti se kot nekaksni krci in najveckrat je bolecina na desni strani pri popku, imam taksen obcutek kot da imam nekaj napishnjeno in ko npr. potipam me zelo boli – to traja kaksnih 20-30 min. prvic ko so se zacele te bolecine me je stisnilo v zelodcu in se mi je zvrtelo pa se slabo mi je postalo ampak je potem po 2 urah prenehalo tako da od takrat naprej se mi pojavljajo te bolecine. Kaj bi to lahko bilo, ta nenadna bolecina takrat prvic? ko grem na blato v njem ne vidim krvi ampak ko potipam crevo, ko je napeto se mi zdi kot da mi nekaj ven strli za kaksnega pol centimetra. zanima me ce je normalno pri odvajanu blata, da crevo malce “zleze” skozi odprtino? pri odvajanju sicer ne cutim bolecin res pa je, da hodim na blato vsake 2-3 dni in podobno.
Upam da bom dobila cim jasnejsi odgovor, saj me te bolecine v trebuhu zares skrbijo.
Pozdravljeni!
Kar zatipate ob odvajanju, bi lahko bili hemeroidi, ki “pogledajo ven” ob napenjanju. Bolečine, ki jih navaajate bi bile lahko tudi zgolj prehajanje tršega blata po črevesu. V obeh primerih bi bila koristna skrb za redno odvajanj, to je uživanje dovolj tekočine, hrane z dovolj balastnimi snovmi, telesna aktivnost. Upoštevajte pa, da je zaradi obilice možnih vzrokov za bolečine v trebuhu, zanesljiv odgovor po netu težko dati.
Lep pozdrav!