Najdi forum

Pred približno pol leta sem bila v kliničnem centru kjer so mi vsake 2 uri pobirali kri iz žile da bi ugotovili če imam hipo. Zanima me ali lahko v krvi odkrijejo tudi kakšno drugo bolezen kot je naprimer Aids, tuberkoloza, ali rakaste spremembe kjer koli v telesu.

Lep pozdrav,
Miša

Draga Miša!

Kri je čudežna tekočina in nam pove lahko marsikaj o našem zdravju in delovanju telesa, vendar so te preiskave, ki ste jih našteli specifične, torej morajo biti naročene, hočem povedati, da se jih v laboratoriju rutinsko in avtomatično ne dela, če tega ni posebej naročil zdravnik.
Za AIDS se iščejo ustrezna protitelesa
Za nekatere rakaste tvorbe obstajajo in so znani tako imenovani markerji, katerih nivo spremljamo
TBC ugotavljamo po specifični krvni sliki in prisotnosti bakterije
Vse te preiskave so možne in se jih zdravniki tudi poslužujejo, če obstaja sum na katero od teh obolenj, za AIDS se lahko testirate anonimno v laboratoriju, ne gre pa, da bi ljudem kar vsevprek jemali kri in na slepo iskali….

Lep pozdrav!

ALI SE LAHKO OKUŽIM Z VIRUSOM AIDS-A, V SLUČAJU, DA SEM SE POREZALA NA KLJUKI, KATERA JE IMELA NA NJEJ OSTANKE POSUŠENE KRVI? RANO SEM TAKOJ IZPRALA POD TEKOČO VODO! NAJ ŠE DODAM, DA JE BILA KRI VEČ ČASA STRJENA NA KLJUKI! HVALA

Spoštovana Klaudia!

Mislima, da je verjetnost okužbe z virusom HIV na tak način malo verjetna. Virus namreč izven idelanih pogojev preživi malo časa. Če vam pa le duša ne bo dala miru, se pa lahko brez težav anonimno testirate, napr. v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi 4 v laboratoriju, test stane 3810 SIT in je gotov v pol ure.

New Report

Close