Najdi forum

Mater, sem besna. Danes sem si nameravala kupiti kakšno obleko, krilo, hlače, karkoli pač za krst, ki ga imamo v nedeljo. A mislite, da kaj imajo???!!! Imam še pet kil preveč (75) na 175 cm višine. A je to res masa za impozantne številke, kot jih imajo označene v Adessi?? Kreteni. Vsepovsod oblekice za suhice, takšne, ki škripljejo, ko gredo po cesti, za “poštene” ženske pa nič. Nočem pa dajati denarja za kakšne kostime, ki mi bo itak prevelik, ko bom shujšala, sicer pa kostimi tako in tako niso moj stil. Kakšna lahka poletna obleka, ki se seveda v sili (dojenje) lahko razkoplje.
Vem, da s tem ne bom nič rešila, sem se pa morala izkašljati.

Lep pozdrav.

Pejt pogledat v Krim. Tovarniško prodajalno imajo tudi v LJ, v Župančičevi jami. Tam imajo blazno dobre kostime za postave +5 kg, stanejo okrog 30.000 (hlačni). Jaz si tam včasih kakšnega enobarvnega kupim, pa potem vsi dol padejo, ker so očitno narejeni po meri telebajskov.
Mi imamo tudi krst v nedeljo …

lp, Ptiček

Hm, poskusi v Emporiumih, če imaš možnost, v kakšni etno-indijski trgovini. Tudi mi bi morali k krstu z našim sončkom. Ne vemo kakšni so običaji v SLO, naj bo to v ozjem krogu družine ali velika fešta za vso žlahto. Mi lahko zaupaš tvoj program.

Hvala in lep dan v udobni oblekici pri krstu ti želim

Je meni tud vsakič, ko je treba kaj za oblečt kupit kar slabo, ne samo da prodajajo cunje za extremno suhe, ampak po vrhu vsega še za majhne suhice(da imaš hlače do gležnjev) ali nasprotno za 200 centimeterske prekle (tako da ti hlače potem za celih 10cm po tleh vlečejo…).
Res včasih ne vem, ali prodajajo samo za najstnice ali pa naši vrli trgovci ne znajo blaga nabavljat, ker po njihovih merilih je 90 odstotkov žensk velikih 200 cm in tehtajo 55 kg ali 140 cm in tehtajo 30 kg, ostalih 10 odstotkov pa naj kupuje kje drugje…

Se pridružujem ogorčenju. Sama sem visoka 174 in imam 70 kg. Ko sem zadnjič hotela kupiti kavbojke, sem skoraj doživela živčni zlom. Vse takšne, da jih jaz spravim ravno na eno stegno. Majčke tudi, kot da bi imele vse natrenirane trebuhe, da lahko kažemo popke. Pa se nimam ravno za debelo, ampak sem ugotovila, da bo treba shujšat, če sploh še hočem kaj dobiti za oblečt. Rada se pa oblačim mladostno, ne maram kakšnih kostimčkov in podobnih resnih zadev. Torej, res mi ne preostane drugega kot hujšanje. Pa še boljše bo za moje zdravje, ha,ha.

Nemogoče številke in še nekaj, kar me spravi na palmo……….
Tudi prodajalke so suuuuuuuuuuhice, pa te pogledajo, kot svetsko čudo. Imam160 cm in 65 kg. Vem, da preveč. Očitno to pomeni, da v njihove posvečene trgovinice še stopiti ne smem, pa se že s pogledom sprešujejo, kaj hudiča počnem tam. Pa tega še skrivajo ne. Ko izdavim svojo željo in številko me zaklano pogleda in reče. “A to je za vas?????”

S kopalkami pa je itak križ. Predvsem zgoraj me je veliko, spodaj niti ne (40-42). In ko povem št. modrca (80-D) me debelo pogleda in pove, da takih številk oni ne držijo.
Saj sem kateri že kaj razložila, pa je to nepotrebno kurjenje živcev……

Kocka,
mi lahko zaupaš, kje kupuješ nedrčke?

Tudi jaz sem besna, saj že 14 dni iščem kake dobre hlače, pa jih ne dobim. Čeprav me vsi imajo za suhico 163/53, imam velike težave pri izbiri. Hlače so največkrat preeeedoooolge ali preširoke v pasu. Če mi pa že to dvoje ustreza, se pa zatakne na stegnih, ker so na tem mestu preozke. Tako, da se včasih kar malo čudno počutim, ker mislim, da je kaj narobe z mojo postavo. Je pa po svoje hecno, da največkrat naletim na iskano oblačilo v kakšni otroški trgovini s številko 14 do 16 let, pol se pa moram zgovarjati, da kupujem za hčer.

Tudi meni pade tema na oči, ko grem nakupovat, nisem suha, tudi če izgubim 10 kg ne bom zlezla v tiste hlače, ki jih prodajajo kot XL v večini trgovin. A moram reči, da se scena (vsaj za moj okus) popravlja. Minula leta sem imela več težav, zdaj sem pa kar “oblečena”.

Lepo po vrsti – sama kupujem veliko v Newyorkerju (City Park), kjer držijo firme Amisu, Fishbone, Smog.
Ker sem malo nekonvecionalen tip, zato si veliko nataknem slednji dve, ki sta bolj odštekani znamki, Amisu je bolj umirjena, še vedno pa mladostna, a ne najstniška. Sama nosim tako na videz razparane kikle tako kao za silo sešite in natikače… Imajo veliko izbiro majčk in srajčk, vsaj teden nove izdelke, zato hodim tja kar v tedensko išpekcijo…

Tam imajo tudi XL številke, kar mi pri 168 cm na 72 kg ustreza… kikle so fenomenalne. Včeraj sem si poskusila krasno špansko (črno z rdečimi rožami in volančki) lahko poletno oblekico, velikosti 42, če bi imela dnar, bi kupila – stala je 7.000 sit. Malo vpadljiva za krst, pa vseeno zeeeelo kul in celo seksi! Nekaj ljubkih koktalj oblekic sem videla tudi pri Benettonu, a so za moje pojme predragi in slabo zašiti…

V City Parku je še St. Olivier, ki ima prav tako velik razpon številk in predvesem bolj normalne kroje – tam sem si poiskusila ene črne hlače (10.000 sit) in bi bile tako za nabavit! S kavbojkami imam tudi sama težave, kupujem jih (redko) v trgovini v Mercatorjevem centru v Šiški (vhod pri menzi, za kavarno Santana takoj desno). Imajo veliko modelov in veliko številk…

Tudi zate, Šminka, imajo tam perfektno veliko krasnih stvari – ko prideš v štacuno, takoj desno – od firme AMISU, ki najstniška pač pa ženska znamka – velikosti od 36 (celo 34) do 44. Zadnjič sem si od njih kupila

Sicer pa priporočam Mango (Emporium, hala Muller ali Cankarjeva ulica v Lj.) za vse (suhice in malce popolnjene) – imajo velikosti od 36 (34) do 42 (a so precej velike številke, tako da sama zlezem tudi v 40, čeprav nosim obleke velikosti 42). Obleke in krila, bluze, vse je po precej zmernih cenah, prav v redu zašito, morda boste tam kaj našle. Meni so kikle prav, hlače tudi, malo več težav imam z zgornjimi deli (ker sem pač široka čez ramena).
Sama modrce kupujem od Lisce (in samo Lisce).
Lep pozdrav in upam, da bo ste kaj našle
Tinkara

Se vidla, da se bluznila – glede Amiso firme: Newyorker, seveda, ne pa Mercatorjeva štacuna… Po moje bi našla kaj zase (imajo pa sevceda tudi take majce, da kar ne veš, kje so roke in in kje gre noter glava, hi, hi)
Če kdaj nimajo nič, moraš iti čez nekaj dni… saj pravim, vsaj teden nekaj novega, kar imajo, pa hitro gre /tako da ni kaj veliko časa za razmišljati/.
Lp
T.

Tinkara, saj res, tam še nisem bila. Upam, da se bom ta teden, ko je sonček, odpravila tja v akcijo. Hvala za nasvet.

Tinkara, saj res, tam še nisem bila. Upam, da se bom ta teden, ko je sonček, odpravila tja v akcijo. Hvala za nasvet.

Sem že prišla do tega, da bi kar zajokala v kabini. Imam podobne mere kot kocka (hm … na srečo pa manjše prsi, tako da vsaj nedrčki niso problem). Ampak ko dam tisto nogo v eno hlačnico, potem pa ta ne gre čez stegno, pa se me poloti obup (plus kar naenkrat sem vsa prepotena – al od groze al od tesnobe ne vem) … pa se sesedem tam … pa zijam v ogledalo – a je to res mogoče? pa potem prosim Kaj mi lahko date večjo številko mogoče (ampak itak vem,da mi bo pa potem v pasu prevelika) – pa se sliši odgovor Večjooo?!!! Hja, večjih pa nimamo! In takoj veš, kam bodo šle njene oči, ko prideš ven (Madona, kakšna debela stranka!) 🙂

Potem je tvoj dan res uničen. OK, to je morda razlog, da cot sploh ne kupujem več (in tudi – sovražim te preklete prekratke majčke, ki so se tako razpasle, mene pa po hrbtu in ledvicah zebe!) … Ko pa doma ugotovim, da bo treba po nove hlače, se mi zašiiiibiiijo koleeenaaaa!!!!!!!

Edino zadnjič je bilo olajšanje … na Tržaški – Elkroj. Ah. Kako fino. Malček dražje, a da ne govorim o tem, kako sijajno zašito in res kvalitetni materiali. Saj res. Lahko bi šla spet …

Zdravo punce!

Tudi jaz vas prosim za nasvet. Pri svoji velikosti (182 cm) sem imela vedno probleme dobiti spodobna oblačila. Zaradi dolgih nog sem morala imeti hlače št. 46, v pasu so mi bile tako preširoke, da so mi z riti padle, no hvala bogu so vsaj v Avstriji imeli podalšane kroje. No, zdaj pa se je temu problemu pridružilo še 15 kg preveč po porodih.

V navadnih trgovinah tu po Gorenjskem cunjic niti slučajno ne dobim, v trgovini za močnejše pa imajo cunje za prababice in tako božjastne, da te kap.

Ali mogoče katera ve, kje bi se dalo dobiti kakšna normalna oblačila večjih številk s pridihom po modi in bi nam s ˝kakšno˝ kilo preveč tudi pasale?

Za vsako idejo se lepo zahvaljujem!

Mateja

Vidim, da imate tudi druge probleme, sama sem se že odločila: stara kikla izpred nosečnosti, trebuh not in mal na tenko dihat tisto uro, pa bo šlo.
Za tist dnar, kije bil namenjen meni, pa sem malemu naročila veliko torto v obliki medveda. In še zate Tana, ne, ne bo fešte, kosilo za nas tri in za botre, za ostale pa popoldne košček medvedje torte. To je vse. Bo pa vroče, 32stopinj.

Lep pozdrav, svoje majhne cunjice pa naj si trgovici vtaknejo v rit.

Predlagam ti, da se usedeš v avto in pribrzič v Ljubljano – v Emporiumu imajo štacuno 42, kar pomeni, da imajo številke nad 42, obleke so fenomenalne in zmerne po ceni…
T.

Najlepša hvala!

Prav sigurno da bom šla, ker nimam namena hodit po svetu kot stara teta, pa čeprav mam kakšen gramček preveč (tam pribl. 15.000).

Lep dan in veliko sence

Mateja

Tudi sama imam nekje pet do deset kilogramov preveč. Ker smo dve leti živeli na Dunaju, sem se totalno razvadila, glede oblek tako modelov in krojev, kot prodajalk. Ker gre mož še vedno kdaj pa kdaj službeno tja, se mu z veseljem pridružim. Pri nas pa so zame zakon Elkrojeve hlače in trgovine kot npr. Tkanina, ki sicer izgledajo bolj socialistično, vendar izbira ni slaba, pa še prodajalke so bolj normalne, vajene normalnih žensk in ne prekel.

New Report

Close