Najdi forum

kreme proti strijam

zanima me, kaj ste uporabljale, kdaj ste začele in pa jasno,če je bil kakšen učinek:-)

Jaz sem najprej uporabljala od VICHY kremo proti stijam, ker pa je krema kar draga in če se mažeš dvakrat na dan jo kar hitro porabiš, sem po nasvetu nekaterih mamic poskusila SANOSAN kremo, ki je res mnogo cenejša. Meni osebno ni odgovarjala in sem si že po nekaj dnevih kupila zopet VICHY-jevo, ki jo uporabljam še danes. Sem v 28 tednu in moj trebuh je povsem lep in gladek, začela sem jo uporabljati v 20 tednu. Predlagam da sama poskusiš katera ti odgovarja, ker je izbira res pestra in tudi cene so zelo različne.
Lp, Iris

Collistar sem uporabljala prvo nosečnost – nobene strije. Aventovo body indulgent cream in občasno Aventov Moisturising Light oil pa drugo nosečnost – nobene strije.
Mislim pa, da je najbolj pomembno redno mazanje 2x dnevno, pa četud z navadno Niveo. Sem imela pa zelo dober občutek po Aventovih proizvodih, sploh Leg reliver kremo, če sem v zadnjih mesecih kaj preveč stala na nogah. Želim ti prijetno nosečnost.
LP Barb

Avent moisturising light oil definitivno pomaga ,v nosečnosti sem se zredila kar za 17kg in moram reči da nisem dobila niti ene strije.Sray-ala sem se samo zvečer pred spanjem po trebuhu in nogah.Želim ti prijetno nosečnost in čimmanj strij.

Tudi meni je bil Aventov oil zelo všeč. Še posebej zato, ker koža po njem ni bila maszna in sem se lahko takoj oblekla. V prvi nosečnosti pa sem uporabljala Afroditino kremo proti strijam. Rezultat: niti ene same strije.
Mislim pa, da ni pomembno kaj uporabljaš, ampak redna uporaba in seveda veliko vlogo imajo geni (torej tip kože). Moja mama ni uporabljala nobene kreme, bila 4X noseča, pa nima strij, prav tako jih nima tudi nobena od mojih dveh sester.
LP
Lena

Tudi jaz sem se redno mazala, kar z navadnim lotionom za telo, pa po dveh porodih nimam niti ene strije. Veliko je odvisno od genov, nekaj pa vseeno lahko tudi sama naredis. Mogoce dva nasveta od mene. Popij dovolj vode, vsaj 2-3 l na dan, pa mazi se redno tudi po porodu. Koza zna popokati tudi po porodu!!! Tega tudi jaz nisem vedela pa sem nekaj mesecev nazaj zasledila na tem forumu, ko je ena mamica opisala svoj primer, strij po porodu. Pobrskaj se malo po starejsih sporocilih je bilo ze kar nekaj napisanega na to temo… Vsekakor pa ti zelim kozo brez strij in seveda zdravega, lepega otrocka!

Nobene kreme – nobene strije!!! Pa sem se med nosečnostjo zredila 35 kg!!!
Prijateljica se je med nosečnostjo zredila samo 7 kg, pa ima trebuh kar pisan od strij!

Jaz sem mnenja, da so strije odvisne od elastičnosti kože. Res je, da je koža, ki se redno maže z kremami, losioni, mleki, mehkejša na otip. Nisem pa prepričana kako to vpliva na globinsko elastičnost.

dr. Pušenjak na svojem forumu pravi, da z nakupom raznih izdelkov proti strijam plačujemo davek na neumnost.

Nataša

Avent oil, zjutraj in zvečer včasih še čez dan. Nobene strije.

Lp, R

Jaz sem sprva uporabljala Vichy-evo, nato Biothermovo (je zelo draga, okrog 6.000 SIT), pa vendar sem se na koncu mazala le še z mandljevim oljem. Nobene strije in poceni. Je pa res, da so odvisno od elastičnosti kože, zato je pametno, da najprej poskrbiš za veliko tekočine, jaz sem spila vsaj 3-4 litre vode na dan, nič čajev, kave, le kakšna dva kozarca mleka, ostalo pa navadne vode. Tuširala pa sem se vedno tako, da sem še na mokro kožo vtrla mandljevo olje in nato le rahlo popivnila z brisačo. Trebušček sem imela zares lep, enako sem storila s preostalim telesom.

Eno stekleničko olja pa sem imela za kar milsim da 2 meseca, saj potrebuješ le kapljice.

strije sploh niso odvisne od tega, koliko in s cim se mazes, ampak od sestave koze…tipicni primer sem jaz. v nosecnosti sem se zredila 17 kg, mazala sem se pa od prvega dne, ko sem zvedela. z mandljevim oljem, sanosan kremo, vichy kremo, aventovim oljem,… strije sem pa dobila sele v 36. tednu nosecnosti, prej niti pikice! za kontraprimer moja prijateljica, ki je bila noseca z dvojcki, se je zredila za 35 kg!! ni se mazala niti z eno stvarjo, pa ni dobila niti ene strije.

pa saj ti vsaka medicinska knjiga pove, da so strije odvisne od kvalitete koze. ce imas bolj slabo (kot jaz) ti prav nic ne bo pomagalo, morda le malo ublazilo.

hvala vam za prijazne odgovore, ocitno ste vecinoma kar srecnice! lep pozdrav vsem, klara

Jaz in kreme smo skregan pojem. Sem prelena, da bi si vzela čas in se mazala z njimi. Tako sem si sicer kupila kremo za strije in se celo pakrat namazala z njo (Fissan). Proti koncu prve nosečnosti sem imela dve črtici na obeh straneh trebuha, proti koncu druge pa tudi eno ali dve. Po mojem je precej odvisno od tipa kože. Ene se mažejo ko zmešane, pa so polne strij, druge pa nič, pa nimajo težav. Najbolje, da ubereš eno srednjo pot. Sicer je pa precej pomemben vitamin E, ki menda daje koži prožnost. Aja, ene prisegajo na olivno olje.

Sem ravno prišla od ginekologa, kjer mi je medicinska sestra svetovala (skoraj ukazala), da si trebuh mažem z mandeljevim oljem. Seveda sem jo debelo pogledala, ker sem noseča že drugič in mi do sedaj tega še nihče ni rekel. Baje je koža bolj elastična.

ja se pridruzujem zgornjim mnenjem
nism se mazala kaj posebej za navadnim mlekom po tusiranju ker imam ze tako ful suho kozo pa nimam nobenih strij
lp

Mazala sem se od tretjega meseca z olivnim oljem (ekstra deviško za solato in za moj trbušček), pa nimam nobene strije. Kako bo drugič bomo videli. Kreme so zame predrag hec, notri pa je ravno tako olivno ali mandljevo olje.

L.P.

Niti enkrat se nisem namazala, pa hvala bogu tudi nobene strije nisem imela: ne med nosečnostjo ne po porodu. Zredila sem se za 18 kg. Po mojem mnenju je vse odvisno od elastičnosti kože. Poznam mamice, ki so zelo vestno mazale svojo kožo celo nosečnost, pa jim je koža vseeno popokala. Lp

Jaz sem pa nekako fifti-fifti: na trebuhu nobene strije, na prsih pa žal polno! Na obeh mestih sem se mazala z mandljevim oljem. Moja razlaga je, da je koža na dojkah pač tanjša in občutljivejša.

Tudi mene je prvič popadla želja po mazanju, a sem se le po trebuščku. Na koncu pa so se črtice pokazale na prsih. Je pa res, da glede na ogromno količino mleka in torej velika nihanja med polnimi in praznimi dojkami, je moralo priti do česa takega. Drugič se nisem nič mazala in tudi novih strij ni bilo. Se povsem strinjam s trditvijo, da je vse odvisno od kože.

MArija

Js sem uporabljala Striet kremo od Šaljić melemov, fantastična je…

https://www.gomarket.si/blog/kako-izbrati-in-uporabljati-kremo-proti-strijam

New Report

Close