kreme proti celulitu
Pozdravljene nosečke!
Zanima me če se katera maže z kremami proti celulitu med nosečnostjo (katerimi)? In če vam sploh kaj pomagajo?
Dr. Pušenjak je napisal da nam ne morejo škoditi, vendar me malo skrbi in ne vem če se naj začnem mazati.
Grem pa drug mesec na morje in mi je zadosti da se mi vidijo kilogrami in ne še celulit.
pozdravljene!
buba11 28t
Kreme baje res ne škodujejo otročku, tako da jih lahko mirno uporabljaš. Jaz sicer nisem uporabljala nič, ker sem se odločila, da počakam najprej do poroda, ker baje večina tega celulita izgine … in potem bom “zdravila” tisto kar bo ostalo … :)))
Je pa res, da hvalabogu bom rodila pred poletjem … oz. ne bom šla pred porodom nič plavat ali se sončit na plažo, tako da se mi s tem ni treba kaj posebej ubadat.
Poskušaj tudi malo pobrskat po iskalniku … Mislim, da se je nedolgo nazaj pisalo nekaj v tej smeri … pa bi znala dobit kake pametne informacije.
LP, Bgv
Ni kaj, v nosečnosti se še sploh vse obesi na celulit. Jaz osebno je nisem up. med nosečnostjo (pred tem da). Kaj pa vem, saj verjetno ne škodi, ampak notri je veliko kemije, po drugi strani pa sem brala, da voda tako ali tako še bolj zastaja, s tem nastaja celulit, tudi kreme ne bodo tega mogle preprečiti. S tem pa tudi veliko prihraniš, jaz sem imela Vichy (5,400). Sem pa jo začela up. kak teden po porodu (dojila sem), še patronažna je svetovala, in takrat se je res splačalo. Kajti te kreme pomagajo pri razgradnji celulita s pomočjo gibanja, hrane, v nosečnosti pa ni priporočljiva intenzivnejša telovadba. Po porodu pa že letiš okrog, ker moraš.
Lp
Ojoj buba11,
ne ukvarjaj se zdaj s celulitom. Saj vem, da nam gre vsem ženskam na živce, a mislim, da nosečnost ni pravi čas za njegovo odpravljanje. Sploh pa v mesecu dni ne boš naredila veliko, da bi šel celulit pa pa.
Uživaj v plavanju, poležavanju, predajaj se vsemu lepemu, na celulit pa poskušaj pozabiti. Morda lažje govoriti kot storiti, a je vredno poskusiti.
Lp, Šona
Živjo,
Sem bila v ponedeljek v lekarni in mi je močno odsvetovala tole novo vichyijevo kremo,ker da ima notri bršljan. Potem je pa še rekla, da bi itak bil učinek sedaj v nosečnosti slabši zaradi hormonov.
No tako sem skelnila, da jo bom uporabljala po porodu v kombinaciji z rekeracijo (takrat je res tudi dober efekt).
Čau
Proti celulitu sem se mazala šele po porodu, med nosečnostjo pa z VICHyjevo kremo proti strijam. Pri prvi nosečnosti sem pridno božala trebušček in stegna in prsi, zdaj v drugo sem pa bolj lena. Tudi bolj pozno sem se spomnila na kremo in to ko sem že opazila striji nad popkom. Iz tega lahko sklepam, da mi krema pomaga ali pa da se je koža v 3 letih res precej postarala :)))
Vprašanje je pravzaprav brez veze – brez zamere, imam povsem poštene namene pri tem odgovoru. Ampak lahko ti tisoč žensk reče, kako jim krema pomaga, pa nimajo za to osnove, saj ne morejo vedeti, kaj bi bilo, če se NE bi mazale.
Mislim, da je presoja tvoja. Če se boš bolje počutila, ko boš kupila kremo in se potem z njo redno mazala, jo seveda kupi. Samo to je vprašanje. Rezultati so subjektivna zadeva – in tudi če kreme res delujejo na 1000 osebah, ni nujno, da bodo tudi na tebi.
Zaupaj svojim občutkom!!!
Kot že neštetokrat tudi zdaj lepo, lepo povem, da čudežev ni. Vsaka krema deluje samo pri nekaterih in še to samo navidezno. Sigurno se ti elastan kože izboljša in gubice postanejo manj vidne. To pa preneha ob prenehanju mazanja. Če bi ve punce drage moje imele toliko celulita, kot ga imam jaz, dvomim, da bi katera sploh na plažo šla. Zato buba11 te popolnoma razumem. Njavečji učinek do sedaj pri raznovrstnih kremah, algah, blatu in terapijah je sol. Taka ali drugačna. Ta hkrati odvaja vodo, z njo si naredih piling, ki odstrani mrtve delce kože-povrhnjice in potem dobro hranljivo kremo čez. Tudi tukaj najbolj pomaga sama masaža-krožni gibi od nog proti srčku, za boljši sam pretok-cirkulacijo. Ta je tudi najbolj pomembna pri nastajanju celulita. Za vrsto in znamko kreme pa se kar sama odloči. Res je, da nekatere vsebujejo škodljive snovi nosečnicam. To so ponavadi zelo močne kreme in nekatere vrste oblog. Te prodajajo in uporabljajo v salonih. V navadni prodaji, pa ti bodo sigurno prodajalke znale svetovati kaj in kako.
Sama trenutno uporabljam naravne alge+predhodno piling s soljo pomešan z oljem, ki odvaja vodo+krema, ki tudi odvaja vodo. Nobena od teh stvari ni škodljiva in so vse naravne. Temu posledica je tudi počasnješi rezultat. Nema veze, tudi jaz prve 3 mesece nosečnosti nisem uporabljala nič. Ker pa je bil rezultat katastrofalen po celoletnemu negovanju trdovratnega celulita, sem se odločila, da mi ne ostane druge. Mal sem se pozanimala o vrstah in škodljivosti in zdaj sem skoraj 100%, da s tem mojim početjem prav nič ne škodim mojemu bejbiju.
Toliko za danes!