Krema tea tree
Tea – tree, Lahko rečem, da je meni rešilo življenje. Namreč, po piku seršena (pred 5. leti) sem postal alergičen na čebelije in osje pike. Alergija se stopnjevala do te meje da sem pri piku čebele moral v bolnišnici na infuziji.
Lansko leto sem v naše visokogorje doživel šok. Pik čebele sredi gorah, je za mene že pomenil slovo od te zemelskih lepot. Reakcija je bila hitra in močna – roka zatekla in oteklina se hitro širila po roki navzgor. Začeli smo mazati z vsemi kar smo imeli pri sebi od soli do ogličeve masti – a ni pomagalo. Navsezadnje sem namazal še z oljem Tea – tree, katerega sem imel v flaški s seboj za primer da me sonce ožge. Oteklina po piku je v parih minutah po namazu splahnela in stanje se v pol ure normaliziralo.
Ne da bi se zavedal pozitivnih učinkov tega olja, mi je takrat t.r. rešilo življenje. Pozneje sem v reviji za mlade Kosmopolitan prebral o čudežnem Tea-tree, od takrat imam stekleničko z tem oljem VEDNO pri sebi, kot dame pudernico.
Sicer Tea-tree tretman je zelo učinkovit pri odpravljenju mladostničkih mozoljev, ozoroma za tretman premastne kože in ne za suho kožo. Za suho kožo so primerne kreme na osnovi medu in mleka. Dermatologija je zašletena zadeva. Ni dovolj zdraviti posledice, pomembno je odkriti vzrok in ga odklonite.
Ko sem jaz dobila to kremo, je imel naš mali že cele roke v ranah. Ko sem mu namazala, ga je seveda peklo. Smo sprali. Zdaj je pa na sirupu in se atopija ni razvila. Jaz mislim,da so bile pri nas rane problem, če bi začela prej mazati s to kremo, bi mu po moje pomagalo. Jaz pa jo uporabljam za suho kožo na rokah. Spet imam normalne roke, prej pa sem zaradi izsušenosti kože imela že lišaje.