Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Krema tea tree

Krema tea tree

Krema Tea tree od Justa naj bi bila dobra za kožo naših ubogih malih atopikov. Zanima me ali jo katera uporablja in ali ste zadovoljni? Mi smo na tem da jo sprobamo.

Pri naši hčerki ni imela nobenih učinkov, občutek sem celo imela, da je koža postala še bolj suha. Res pa je, da sem kar hitro obupala.

pri moji dveletni hčerki, ki ima zelo suho kožo (bila je tudi alergik) ji tea tree krema kožo naredi voljno in mehko. je tudi vsestransko uporabna, npr. če koga kaj piči ipd.
lp, m.

Tea – tree, Lahko rečem, da je meni rešilo življenje. Namreč, po piku seršena (pred 5. leti) sem postal alergičen na čebelije in osje pike. Alergija se stopnjevala do te meje da sem pri piku čebele moral v bolnišnici na infuziji.
Lansko leto sem v naše visokogorje doživel šok. Pik čebele sredi gorah, je za mene že pomenil slovo od te zemelskih lepot. Reakcija je bila hitra in močna – roka zatekla in oteklina se hitro širila po roki navzgor. Začeli smo mazati z vsemi kar smo imeli pri sebi od soli do ogličeve masti – a ni pomagalo. Navsezadnje sem namazal še z oljem Tea – tree, katerega sem imel v flaški s seboj za primer da me sonce ožge. Oteklina po piku je v parih minutah po namazu splahnela in stanje se v pol ure normaliziralo.
Ne da bi se zavedal pozitivnih učinkov tega olja, mi je takrat t.r. rešilo življenje. Pozneje sem v reviji za mlade Kosmopolitan prebral o čudežnem Tea-tree, od takrat imam stekleničko z tem oljem VEDNO pri sebi, kot dame pudernico.
Sicer Tea-tree tretman je zelo učinkovit pri odpravljenju mladostničkih mozoljev, ozoroma za tretman premastne kože in ne za suho kožo. Za suho kožo so primerne kreme na osnovi medu in mleka. Dermatologija je zašletena zadeva. Ni dovolj zdraviti posledice, pomembno je odkriti vzrok in ga odklonite.

Ko sem jaz dobila to kremo, je imel naš mali že cele roke v ranah. Ko sem mu namazala, ga je seveda peklo. Smo sprali. Zdaj je pa na sirupu in se atopija ni razvila. Jaz mislim,da so bile pri nas rane problem, če bi začela prej mazati s to kremo, bi mu po moje pomagalo. Jaz pa jo uporabljam za suho kožo na rokah. Spet imam normalne roke, prej pa sem zaradi izsušenosti kože imela že lišaje.

Zelo pohvalijo kremo Welwda z ognjičem. Je iz naravnih sestavin brez mineralnih olj (parafina in ostalih derivatov nafte). Dobi se v Mullerju, DM…
Lep pozdrav – Mojca

tudi sam imam težave s kožo in sem poskusil že veliko alternativ. Nobena ni delovala tako kot naj bi delovala. Poskusil bom s kremo tea tree in videl razultate.

Pri Weledinih kremah za otroke pazite, ker nekatere vsebujejo arašidovo olje, arašidi pa so hudooo alergeni. Vsekakor dobro preštudirajte sestavine. Sama sicer precej uporabljam Weledo, tudi zase, in je ne zamenjam za nobeno drugo fensi znamko.

New Report

Close