Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Krema Elidel

Krema Elidel

Lep pozdrav!

Imam kožno bolezen -vitiligo.Bele lise imam po obrazu,drugje po telesu pa ne.Pri dermatologinji sem dobila kremo Elidel,s katero se na pobeljeni koži mažem 2x na dan,že 1 mesec.Zanima me,če ja ta krema res tako uspešna,kot jo je predstavila dermatologinja-80%možnost pridobitve pigmenta nazaj??In v kakšnem času se pokaže napredek?
Za katero kožno bolezen je pravzaprav namenjena ??

Hvala !

Pozdrav!

Elidel je registriran za Atopični dermatitis, ker ima protivnetno delovanje, pa se pogosto uporablja za druge bolezni.

Uspeh pri Vitiligu je lahko, % pa je majhen.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdrav!

Hvala za odgovor.

Imam še nekaj vprašanj v zvezi s to kremo..
Na internetu sem zasledila,da krema Elidel povzroča kožnega raka.Je to res?Ali stanjšuje kožo??Kakšni so stranski učinki?

Zanima me še to,ali krema vseeno učinkuje ,če si kasneje(čez približno)pol ure nanesem na to belo liso tudi puder?To počnem vsako jutro??

Lp,vitiliga

Pozdrav!

Krema Elidel ne povzroča kožnega raka.
Gre za imunomodulator, kar pomeni, da deluje na imunska dogajanja, uporaba je smiselna za čas ko so vnetni problemi, namenjena pa je atopičnemu dermatitisu.
Stranski učinki , ki se jih bojite , se navajajo pri dolgotrajni uporabi npr. v infuziji.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Dr.Kralj,upam,da mi odgovorite še na to vprašanje v zvezi s kremo Elidel.
In sicer:
Jaz bom to kremo uporabljala 6 mesecev,šele po tem času imam kontrolo pri dermatologu.To je tudi kar dolgotrajna uporaba in mi ni vseeno,ker se zelo bojim kožnega raka.
Ali je smiselno uporabljati to kremo pri vitiligu,če so uspehi zelo majhni,po drugi strani pa zelo grozni stranski učinki..??

Najlepša hvala!

New Report

Close