krema daktarin
zdravo!
Moj fantek (7 m) ima malo oblog – sor po ustih in je ene par dni nazaj bol malo jedel, zdaj pa že bol je. Namreč zanima me, ker sem ga parkrat namazala z daktarin kremo in je potem mene grozno srbelo in peklo po bradavicah, ker še dojim. Ali bojo te obloge same od sebe izginile ali bi mogla še mazat, s kakšno drugo kremo, glede na to, da že je.
Mi lahko še prosim razložite kaj pomeni ta izraz, da je meteorističen, namreč to nam piše v izvidu.
Pa še če mi lahko poveste na katerega zdravnika naj se obrnem na forumu, ker me full noga boli.
Najlepša hvala za vaš odgovor in lep sončen dan!
Pozdravljeni, srečkanosečka,
za ustno sluznico je namenjen Daktarin oralni gel, s katerim lahko namažete tudi svoje bradavice, za ritko in ostalo kožo pa Daktarin krema. Včasih se glivice same pozdravijo, če pa ima otrok težave (ker ga tudi peče v ustih, posebej med sesanjem), pa bo zdravljenje potrebno.
Meteorističen pomeni napet, poln zraka. Meteorističen je trebuh, poln zraka (npr. pon vetrov).
Če vas boli noga, se posvetujte z družinskim zdravnikom na forumu družinska medicina ali z ortopedom, odvisno od vrste težav.
Aha, potem lahko predvidevam, da moj sinček zadnje dni ni jedel, ker je imel sor. Problem je namreč ta, da sem danes opazila, da ima obloge, pod ustnicam celo že malo krvavo. Star je 9 mesecev. Zadnjih 14 dni je pa bil na antibiotiku Fromilid. Sem pa bila danes pri pediatrinji, pa je rekla, da je možno, da zaradi tega ni jedel, ampak zvenelo je, kot da je to malo verjetno. Torej sor boli? Težava je namreč ta, da je mali veliko bolan in s težo ne napreduje, kot bi mogel. Če je potem neješč nas seveda skrbi. Prvič za težo, drugič pa za vzrok. Pa v tem trenutku ni videti drugih razlogov.
Še to: v drugem vašem postu sem prebrala, da je potrebno daktarin pravilno dozirati in dovolj dolgo mazati, da se rešimo glivic v ustih. Jaz sem danes malo skopa navodila dobila: mazati 1-2 krat dnevno po potrebi????? Jasno mi ni bilo nič, pa sem mislila, da bom lahko v lekarni vprašala, pa še tam nisem nič zvedela. Ali ni to, da ima zdaj razjede v ustih potreba po gelu? Pa ali res samo 1-2 krat na dan, čeprav je cel jeziček bel, pa pod ustnicam že kar krvavo in tudi sicer na sluznici se vidijo razjede?
Saj ne vem, ali boste sploh razumeli vse, ker sem kar z glave tresla misli :-/ in ali mi boste lahko odgovorili. Vsekakor se Vam zahvaljujem za vaš čas! 🙂
Pozdravljeni, Mirijam,
če so glivice res tako razraščene, potem povzročajo težave pri hranjenju, vendar predvsem pri sesanju.
Daktarin oralni gel uporabljamo 4x dnevno, za vašega otroka npr. 4x dnevno po 2 ml gela, zdravimo pa 2-4 tedne oz. vsaj nekaj dni po izginotju vseh znakov.
Kako uporabljate Daktarin
Odmerjanje in način uporabe
Za odrasle in otroke je dnevni odmerek 200 mg razdeljen tako, da vzamete oralni gel štirikrat na dan po pol žlice. Oralni gel zadržite v ustih nekaj minut, nato ga pogoltnite. Priporočljivo je z oralnim gelom čez noč premazati tudi zobno protezo.
Za dojenčke je dnevni odmerek 100 mg, razdeljen na štiri odmerke na dan po četrt žlice.
Dojenčkom in majhnim otrokom predpisani enkratni odmerek oralnega gela razdelite v več manjših odmerkov, dajte v usta in ne potiskajte v grlo.
Zdravljenje naj traja 2 do 4 tedne. Z njim morate nadaljevati še 2 dneva po prenehanju vseh znakov, da preprečite ponovno obolenje. Če znaki vašega obolenja v tem času ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Pozdravljeni,
Moji 5 tednov stari hčerkici se je v ustih na nebu pred vhodom v požiralnik pojavil sor (5 pikic skupaj). Po nasvetu pediatrinje sem si 3 x dnevno (po 1/4 žličke oz. 1,25 ml)mazala bradavice saj hčerkica dude ni hotela. Po tednu dni mazanja pikice še vedno niso izginile zato sem poskusila z dudo vendar so pikice še vedno prisotne(mažem cca. 10 dni). Hčerkica sicer je normalno (se samo dojiva), se pa dogaja da včasih zbruha mleko v katerem je prisotno tudi to mazilo. Prosim za pomoč kaj delam narobe.
Imam pa še eno vprašanje. Na morju so me čez dan popikali komarji in imam čez 50 pikov. Ali ti piki lahko kaj vplivajo na razpoloženje moje punčke(zaradi dojenja) in ali bi morala iti na pregled k zdravniku in ?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
Krema Daktarin ni namenjena mazanju predelov, ki bodo šli v usta oz. zaužitju preko ust. Za to obstaja Damtarin oralni gel. Če gre samo za nekaj pikic na trdem nebu, gre morda za normalne zastojne čiste žlez slinavk in ne za soor, ki se najpogosteje kaže kot trdovratne, neodstranljive bele obloge na jeziku, ustnicah in sluznici lic.
[img]http://patikapedia.hu/media/image/szajpenesz.jpg[/img]
[img]http://www.skinsight.com/images/dx/webChild/oralCandidiasisThrush_31702_lg.jpg[/img]
[img]http://childpack.com/wp-content/uploads/2011/09/baby-thrush.jpg[/img]
[img]http://images.medicinenet.com/images/dtarticleplayer/thrush-s3a-what-causes-thrush.jpg[/img]
Je pa potrebno dodati, da je sladkor hrana za glivice.
Spoštovani.
Moj sin je star 14 dni in danes smo bili v porodnišnici na pregledu zaradi sledenja kliničnega stanja in napredovanja na telesni teži. Načeloma je vse b.p., kljub vsemu pa smo naročeni na ponovni pregled zaradi spremenljivega mišičnega tonusa. Ker nam zdravnica ni razložila kaj to pomeni,sem postala resnično zaskrbljena,saj sem na spletu našla info,da bi to lahk nakazovalo na cerebralno paralizo. Da bo mogoče bolj jasno je zdravnica na izvid zapisala: ONS: hipotonija v mišicah ramenskega obroča in ekstenzorjih trupa, v sp. okončinah je tonus povišan, brez izrazite asimetrije, neonatalni avtomatizmi zelo živahni. Zato so nas naročili na ponovni pregled skupaj z UZ pregledom glave.
Prosim vas,če seveda lahko glede na info, ki jih imate, pojasnite kaj dejansko to pomeni. Zdaj namreč sina nenehno opazujem in v vsakem njegovem gibu vidim potencialno težavo. Naj še dodam,da sama do danes nisem opazila nobenih posebnosti/težav.
Upam,da mi boste lahko pomagali.
Hvala in lep pozdrav,
Nina
Pojasniti še ni mogoče, gre samo za opis lokalizacij z znižanim in lokalizacij z zvišanim mišičnim tonusom. Drugih nenormalnih ali sumljivih znakov niso zapisali. Potrebno je opazovanje in sledenje, da se pravočasno opazimorebitno slabšanje gibalnega razvoja oz. odstopanje. Za sedaj pa še ni mogoče govoriti o ničemer konkretnem.