Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KREMA

KREMA

Pozdravljeni!
Stara sem 18 let. Rada bi Vas vprašala ali je možno dobiti kremo Skinoren (ali nekaj podobnega) tudi brez recepta? Ta krema preprečuje mozolje, je tako? Jaz sem se parkrat namazala s to kremo in imela zelo lepo kožo. Ko sem pa s tem prenehala, je bilo vse spet tako, kot prej. Kremo pa sem poskušala pri prijateljici (že nekaj časa nazaj ji jo jepredpisal zdravnik in sedaj je ne rabi več, tako da sem jo probala, ampak zdaj nimam več te možnosti). Je možno to kremo kupit? Ali je nujen pregled pri dermatologu? Kaj grem lahko k dermatologu in vprašam, če mi napiše recept za to kremo? Hvala!!!

Spoštovana Nika!

Skinoren se res uporablja za zdravljenje aken in kolikor sem obveščen, se dobi le na zdravniški recept. Je dober preparat, vendar ga je treba pogosto kombinirati z drugimi zdravili.
Kar se tiče predpisovanja zdravljenja, pa naj spet ponovim: kakršnokoli zdravljenje (to velja tudi za kreme, navodila za vsakodnevne ukrepe ipd.) predpiše zdravnik šele po opravljenem pregledu in ev. preiskavah.
V samoplačniških dermatoloških ambulantah zadostuje, da se dogovorite za termin pregleda, napotnice ne potrebujete. V sistemu javnega zdravstva pa je za obisk dermatologa potrebna napotnica, ki jo izda izbrani zdravnik, če presodi, da je napotitev upravičena (zlasti blažje oblike aken namreč pogosto zdravijo izbrani zdravniki sami brez napotitve k dermatologu).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close