Najdi forum

Kako se izogniti prepirom v kolektivu na delovnem mestu delam z 5 sodelavkami sem novinka sodelavka in dobra prijateljica me je pred odhodom opozorila da je kolektiv konflikten?Kako začeti delati z njimi na spoštljiv način?Z eno izmed novih sodelavk sva že delali skupaj par ur kot kaže že na začetku goji do mene neke zamere.Skrbijo me tožarjenja in morebitna podtikanja ter opravljanje in laži

Ne rabis dretja ene nesolane, primitivne, zabite, stare, hudobne babure v sluzbi. Ko bi ji vsaj kaj postenega zagodla in bi mela zamero do mene – nikomer nisem nic nardila. Samo v miru hocem oddelat svoje. Imam podoben problem zenska je motenai in na nizji poziciji od mene pa ona krici name.

Jaz se na tvojem mestu ne bi resnično s tem obremenjevala.

Ali ti nekje prideš kot nova ali si starejša v smislu nekaj let, da si že tam zaposlena, naj te enostavno ne zanima, kaj si kdo misli, kdo te bo simpatizal in kdo ne, tam si zaradi dela, doma ali bilo kje iz svoje ožje okolice imaš sigurno srodne duše mamo,tete, prijateljico, prijateljice oziroma osebe, ki so vredne zaupanja.

Važno naredi tisto svoje, pomagaš, če katera od sodelavk potrebuje pomoč, saj jo boš tudi ti slej kot prej, vsaj na začetku jo boš sigurno, vsakič zaprosi, ko boš potrebovala pomoč in nasvet glede dela, naj te ne bo sram, pa tudi strah, kaj si bo katera mislila, ker vse one so bile začetnice le hitro so pozabile. 🙂

Bodi samozavestna.

Srečno

js bi menjala službo vmes in to čim prej..sem imela podobno kot ti ni vredno tvojega zdravja in tega da imaš za posledico kakšno travmo.. ženski kolektiv je strup..išči drugo službo vmes ni vredno..in ponavadi niti plača ni dobra a da bi si ob tem še zdravje uničevala zaradi stresa – ne hvala nikoli več! Delodajalec pa tudi ne ščiti žrtev ampak varuje tega, ki izvaja mobing..pometejo pod preprogo po najmanjši liniji odpora! Če si v JU ti mogoče lahko pomaga le SVIZ s svojimi odvetniki (če si vključena v to) – ampak to je res za tiste, ki so se odločili, da bodo dali resnico ven.

New Report

Close