Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Krediti za mlade družine

Krediti za mlade družine

Živio,
Zanima me ali ima katera izkušnje s pridobivanjem kredita za mlade družine. Menda bo obljavljen jeseni. Ali ga lahko dobiš tudi za adaptacijo hiše (rabiš za to gradbeno dovoljenje)? Moraš biti lastnik oz. solastnik hiše?

Hvala vnaprej in lep pozdrav iz vremensko ne preveč sončne Koroške .

Če misliš kredite stnovanjskega sklada, pojdi na njihovo stran. Razpis naj bi bil oktobra, vendar, če se ne motim tokrat za nakup stanovanj.

Vse podrobnosti so vedno v razpisu, lahko pa pokličeš Stanovanjski sklad RS, pa ti bodo morda kaj povedali že vanprej. Vsekakor ti že sedaj priporočam, da ga že od začetka odplačuješ več, kot pa bo znašal obrok, saj je izračunan po formuli, kjer obrok vrtoglavo raste (meni je v petih letih obrok narastel s 23.000 na skoraj 40.000 tolarjev in ga sedaj pospešeno odplačujem, sicer bi ob koncu plačevanja obrok znašal 70.000).

LP, Vrtnica

Res boš največ našla na njihovi strani. Sicer pa je odvisno, kakšen razpis imajo. Eni razpisi so izključno za nakup, drugi za gradnjo ali adaptacijo. Eni za prvo reševanje stanovanjskega problema, drugi razpisi pa za naslednje reševanje…

http://www.stanovanjskisklad-rs.si/

Kje si se dogovorila, za pospešeno odplačevanje, na banki? Ali je potrebno za ta dogovor tudi kaj plačati? če prav razumem, si šla v skrajšano odplačevalno dobo?

Hvala za odgovor

Ja, dogovorila sem se na banki, ki ima v pristojnosti odplačevanje. To je brezplačno, v bistvu samo vsak mesec nakažem dodatnih 30.000 tolarjev in kredit bom odplačala tri leta prej, kot bi ga sicer, pa tudi prav lepo je videti, ko anuiteta sedaj vsak mesec pada na račun dodatnih odplačil.

Vrtnica

Pri vsakem razpisu za kredit za mlade družine so nekoliko drugačni pogoji. Nekje je omejena starost, nekateri so za novogradnje in adaptacije, nekatri samo za eno ali drugo. Vedno je nekoliko drugače. Kako bo s tem ne vem. Sigurno pa je, da moraš imeti gradbeno dovoljenje. Ti pa povem takole, midva z možem sva ga vzela za sedem let, da še odplačujeva, ampak ni meseca, da se ne bi povečal za 200 do 300 SIT. Skratka ubijalski kredit. Preplačaš ga še pa še. Pride v poštev samo, če res nimaš druge možnosti. Premisli.

New Report

Close