Najdi forum

Dragi forumovci,
Prepričana sem, da vas je kar nekaj tukaj gori, ki imate izkušnje z najemanjem kreditov pri NLB.
Kateri papirji se morajo prilagati k prošnji za osebno posojilo (nenamensko).
Ali je bil že kdaj kdo zavrnjen? Zakaj?
Sama imam dovolj visoke dohodke, ampak niso vsi na plačilni listi, nekaj dobivam v obliki kilometrine. Delodajalec mi bo sicer na prošnji za kredit potrdil višji dohodek, tudi na račun prihaja vsak mesec celoten priliv (plača+kilometrina)…
Se lahko pojavijo problemi? Ali banka zahteva plačilno listo? Tam bi se videlo, koliko imam dejansko plače.
Help! Lp in vnaprej hvala
Sara

Obrazec za kredit dobiš v banki, delodajalec ti ga potrdi in ni ti potrebno prilagati nobenih plačilnih list.Podatke o prilivih pa imajo tako v banki.

Jaz sem pred tremi leti vzel pri NLB stanovanjski kredit. Rabil sem obrazec,
ki ti ga dajo na banki, pa potrdilo o dohodkih od delodajalca (za obremenitev
do najvec tretjine place na mesec so rabili povprecje plac zadnjih 3 mesecev).
Spomnim se, da je nastal problem pri delodajalcu, ker mi k visini place niso
hoteli dodati se dodatka za prehrano in prevoz (tako bi placa izgledala visja,
pa bi lahko dobil visji kredit).

Kolikor vem, je problem tudi, ce si zaposlen za dolocen cas, pa je cas odplacevanja kredita daljsi od casa pogodbe za zaposlitev.

Če si za določen čas menda sploh ne dajo kredita. LP Harry

V mojem primeru so zahtevali plačilne liste za 3 mesece nazaj, čeprav sem komitent banke, višina kredita pa je 1/3 mesečnega osebnega dohodka, bodi pozorna le na način obračunavanja obresti. Poglej na : http://www.nlb.si/slo/izracuni/izracuni.html

lp, polde

Če si zaposlen pri s.p.-ju zahtevajo tri plačilne liste.

1. prošnja, ki jo dobiš v banki
2. odstopne izjave in upravno izplačilna prepoved (dobiš v banki, potrdi delodajalec)
3. zadnje 3 plačilne liste, če delaš v ‘majhni firmi’ ali s.p.- velikost podjetja je določena z zakonom
4. predračun ali račun če imaš namenski kredit
5. davčna številka
6. osebni dokument

To velja za osebna posojila. Pri stanovanjskih je še malo več. Upošteva pa se neto plača!

New Report

Close