Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje kredit in življenjsko zavarovanje

kredit in življenjsko zavarovanje

Zanima me, ali v primeru, da za zavarovanje kredita sklenem življenjsko zavarovanje, dobim sredstva življenjskega zavarovanja ob zaključku odplačevanja kredita izplačana ali gre to v stroške?

Izplačilo , sam boš dobila manj kot si vplačala.

Vzemi taki kredit, kjer ti nič ne vsiljujejo………………

NLB je eno veliko sranje, grem stan od njih 1. 12. poglej pogoje delavska hranilnica, sparkasse, če imaš gor 1000 eur – 5 let brez stroškov vodenja (NLB zlati račun 7 eur)

Me pa zanima, kaj je fora zlatega računa? Jaz imam klasični račun, me še vedno pride 2,02 EUR, vendar pa imam vse, kar rabim.

Me pa zanima, kaj je fora zlatega računa? Jaz imam klasični račun, me še vedno pride 2,02 EUR, vendar pa imam vse, kar rabim.[/quote]

“Fora” zlatega računa je precejšen strošek vodenja … sicer pa kao večji avtomatični limit, pa mal bolj ugodni pogoji ob vezavah sredstev, pa ugodnejši pogoji ob potencialnem kreditiranju, pa osebno svetovanje, pa … skratka, vse to, kar ne potrebujem, ker nimam toliko.

V primeru sklenitve Riziko- življenjskega zavarovanja ni izplačila ob koncu zavarovanja, ampak je, zato premija dosti nižja.

Primer: moški starost 30 let, zavarovalna vsota 100.000,00€ bi bila premija cca 16,00€/mesec

Lahko si to daste v strošek podjetja brez težav. Vpišite življenjsko zavarovanje v google.si in preglejte ponudbo.

Lp

Pozdravljeni,

če se želite zavarovati zaradi najema posojila, imate na izbiro več možnosti. Izbirate lahko med življenjskim zavarovanjem, ki krije zgolj izplačilo v primeru smrti zavarovane osebe (riziko zavarovanja) oziroma življenjskim zavarovanjem, ki krije izplačilo v primeru smrti zavarovane osebe in izplačilo premoženja na naložbenem računu ob dogovorjenem izteku (naložbena življenjska zavarovanja, mešano življenjsko zavarovanje).

Iz palete zavarovalnih možnosti, ki jih ponuja KD Življenje lahko za zavarovanje kredita poskrbite z življenjskim zavarovanjem za primer smrti kreditojemalca, pri katerem je zavarovalna vsota vezana na višino kreditne obveznosti in se v času odplačevanja kredita znižuje. To zavarovanje ne vključuje varčevalne komponente. Ponudbo produktov, ki vključujejo varčevalno komponentno, si lahko ogledate na tej povezavi: Fondpolica.

Prav tako sta za zavarovanje kredita lahko primerna Življenjski kasko in Top Življenje, pri katerih zavarovalnica krije izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote v času trajanja zavarovanja, ki pa se ves čas odplačevanja kredita oz. trajanja zavarovanja ne spreminja.

V kolikor že imate sklenjeno katero od življenjskih zavarovanj (npr. naložbeno), se pri banki in zavarovalnici pozanimajte, ali lahko obstoječo polico zastavite v korist banke.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

New Report

Close