Najdi forum

kredit

V primeru, da vzamem na banki kredit, in se hkrati življenjsko zavarujem, me zanima, kaj se zgodi če umrem. Ali preostanek kredita plača zavarovalnica banki, na podlagi moje police in moji ne odplačajo ničesar ali je samo banka poplačana za preostanek kredita in ima zavarovalnica terjatev do mene oz. mojih.

Lahko skleneš zavarovanje za preostanek vrednosti kredita (to ni življenjsko zavarovanje) in v tem primeru se poravna celoten preostali dolg banki.

Zavaruješ kredit v primeru smrti in če umreš se poravna dolg in tvoji dediči nič ne plačajo.

Če želite skleniti zavarovanje, z namenom zavarovanja vašega kredita, predlagamo sklenitev življenjskega zavarovanja s padajočo zavarovalno vsoto. Zavarovalna vsota se v tem primeru v času trajanja zavarovanja in odplačevanja kredita znižuje (tako kot se znižuje vaša obveznost do banke). Torej je zelo pomembno, da bo zavarovalna vsota enaka oziroma višja od vaših obveznosti do banke. V primeru, da polica zastavite v korist banke bo zavarovalnica v primeru vaše smrti izplača zavarovalno vsoto banki. Če je obveznost kredita takrat višja od izplačane zavarovalne vsote, bo banka razliko terjala od vaših dedičev.

Pri KD Življenju se premija za življenjsko zavarovanje za primer smrti s padajočo zavarovalno vsoto plačuje le polovico dobe trajanja zavarovanja in je zelo ugodna, saj je namenjena izključno kritju rizika smrti zavarovane osebe.

Primer (izračunan velja za zdravo osebo):
Vrednost kredita in zavarovalna vsota sta ob sklenitvi enaki: 50.000 EUR
Starost kreditojemalca: 30 let
Trajanje zavarovanja in čas odplačevanja kredita sta enaki: 14 let
Premija 8,54 EUR (premija se plačuje polovico dobe zavarovanja, v tem primeru 7 let)

Upam, da smo vam pomagali.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close