Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kreatinin

Kreatinin

Spoštovani,

Ker je moj zdravnik na dopustu mi je sestra samo sporočila izvide krvnih preiskav. Med temi so bile vse v normalnih vrednosti, le kreatinin je občutno nižji kot je referenčna meja in sicer 24 (enot ne vem, rekla je samo, da so referenčne vrednosti med 44 in 100). Med ostalimi testi so bili tudi jetrni encimi in delovanje ščitnice in vse je bp. Zanima me ali mogoče veste na kaj nakazuje nizka vrednost kreatinina v krvi in zakaj do tega pride? Pri katerih bolezni je to pogosto. Moram reči, da sem prav zaskrbljena.

Hvala in LP

Spoštovani!

Nič ni narobe. Za bolezni so pomembne le povišane vrednosti. Nižje nimajo nobenega pomena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Najlepše se vam zahvaljujem za tako hiter odgovor.
Ker sem na internetu tudi malo brskala o nizkih vrednosti kreatinina v krvi sem naletela na stran, kjer opisujejo, da je to povezano z raznimi mišičnimi obolenji (distrofija, Myasthenia gravis, pri bolnikih s paralizo,…) Glede na to da pri sebi trenutno ne opažam oslabelosti mišic me samo zanima ali lahko nizka raven kreatinina zdaj nakazuje na to, da se bi te bolezni lahko v prihodnosti pri meni razvile? Ali pa je nizka raven že povezana z vidno oslabelostjo mišic?
Dejansko me čudi, da imam tako nizko vrednost, glede na to da imam kar nekaj mišične mase na sebi in tudi moja teža je primerna velikosti (172 cm, 59 kg)

Še enkrat se vam prav lepo zahaljujem in vas lepo pozdravljam

Spoštovani!

Ne obremenjujte se s tem. Še pri hudo razvitih boleznih, ki jih omenjate, ne najdemo nižjih vrednosti, oz. so slab kazalec bolezni. Pozabite nanje. Kreatinin v vaši situaciji verejetno kaže le na to, da je presnova blejakovin majhna. Malo jih užijete in tudi vaših se malo presnavlja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close