Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Krčne žile-zdravljenje

Krčne žile-zdravljenje

Pozdravljeni!

Stara sem 29 let in že pri 20-tih se mi je pojavila prva krča žila, ki je izgledala kot izboklina (bunkica). Iz te bunkice je sedaj nastala prava pajkova mreža izstopljenih žil na mišici pod kolenom. Pred letom dni sem prvič rodila in sled tega je izrazito povečanje krčnih žil. Do sedaj nisem bila preveč pozorna nato, sedaj pa se stanje vse bolj slabša in povzroča bolečino v nogi, občasno tudi peče. Ker sva se partnerjem odločila še za enega otročka, vas sprašujem , če je smoterno opaviti posege pred nosečnostjo ali po njej in kakšen je postopek oz. začetek zdravljenja (te lahko na vse preglede napoti osebni zdravnik ali moraš na samoplačniške preglede)?

Za odg. se vam najlepše zahvaljuje!!
Barbara

Spoštovani,

Priporočam, da greste pred nameravano nosečnostjo na pregled k varikologu ali angiokirurgu, kamor vas lahko napoti vaš izbrani zdravnik ali zdravnik, ki ga nadomešča.
Če je čakalna doba dolga, se morda problem prvega pregleda reši s pregledom v samoplačniški ordinaciji.
Lahko se še oglasite.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni!

Najlepša hvala za odgovor.
Imam še eno vprašanje. Zanima me, če je kakšna nevarnost za samo nosečnost, v kolikor se ne odločim za zdravljenje pred nosečnostjo?
In kakšno zdravljenje svetujete? Znanka je bila zdravljena z inekcijami in z učinkom ni zadovoljna. Kdaj se zdravnik odloči za operativni poseg in kdaj ne?

Hvala še enkrat.
Lep pozdrav, Barbara

Spoštovani,

Priporočam, da greste na pregled k varikologu predno zanosite. V nosečnosti povečana maternica pritiska na dovodnice, ki dobivajo kri iz spodnjih okončin in lahko temu sledi zastajanje krvi v njih s posledičnim širjenjem krčnih žil.

Težko bi odgovoril na vprašanje, zakaj ni bila pri vaši znanki terapija krčnih žil uspešna.

Lepo vas pozdravljam.

Prim Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close