Najdi forum

krčne žile uz

Po prvem pregledu na UZ me je v mečih začelo boleti, ponoči, kot bi me kdo streljal v nogo na različnih točkah. To je trajalo kakšna dva meseca. Ko sem začela uživati Detralex tablete, se je stanje umirilo. Pri naslednjem pregledu na UZ sem to povedala zdravniku in je rekel, da je to verjetno živec. Zdaj, nekaj dni po drugem pregledu, me močno boli v ritnici, da se s težavo premikam. Ali je to spet živec. Ali ima UZ vpliv na to?

Pozdravljeni!
Sama UZ preiskava je zelo varna preiskava in da bi kasneje povzročala ali sprožala težave , ni mogoče. Napisali ste, da je stanje po terapiji z Detralexom boljše, ne vem pa kakšen je izvid Vašega UZ pregleda. Mogoče imate kronično vensko popuščanje – krčne žile? Pri širših perforantnih venah, ki se nahajajo v mečih (pogosto so prisotne pri krčnih žilah) lahko prihaja do krčevitih bolečin, predvsem med spanjem ali po večjem fizičnem naporu. Krči so takrat zelo boleči.
Bolečine v trtici so po vsej verjetnosti drugega izvora, ne da bi bile posledica krčnih žil ali samega UZ pregleda.
Lep pozdrav

*** Pawel M. Leskiewicz dr. med., specialist splošne kirurgije Ambulantni center Estetika Milošević https://www.estetika-milosevic.si

New Report

Close