Krčne žile na modih?
Pozdravljeni,
vsake toliko časa si obrijem tudi spolovilo in moda. Na vrečki mod (le kako se temu reče?) že nekaj časa opazam dve modro obarvani žili, ki sta tudi precej nabrekli.
Je možno, da gre za krčni žili na modih? Na nogah jih imam, vendar zaenkrat še niso moteče. Prav tako me moda ne bolijo in me nikoli niso, pa tudi s plodnostjo nimam težav, saj pričakujemo drugega otroka.
Mogoče še to, da sem imel v mladosti retencijo obeh mod in sem zaradi tega bil dvakrat operiran.
Lep pozdrav
A.
Spoštovani!
Varikokeli pravimo varice skrotuma, gre pa za to, da so vene semenskega povesma razširjene in omogočajo refluks. Če ni težav ali jasnega vzroka v trebuhu, ki bi povzročal pritisk na del ven, ki so v trebuhu, potem v tej zvezi ni potrebno ukrepati.
Sami opisujete nekoliko neobičajno “dve” žili in “na vrečki mod” – se pravi na koži? Za vašo pomiritev in izključitev morebitne (čeprav minimalne možnosti), da bi šlo za kaj pomembnega, bi vam priporočal, da opravite UZ abdomna in sečil ter skrotuma, kjer bo radiolog natančno opredelil, ali gre za varikokelo (=varice skrotuma) ali ne. Nato pa je eventualno mogoče še pogovor z urologom oziroma z osebnim zdravnikom, ki se z otipanjem prepričata, da gre res za to.
Lepo pozdravljeni!