krčne žile in razpokane kapilare
Pozdravljeni,
meni se kažejo razpokane kapilare po nogi in v družini imamo tudi krčne žile. Me pa zanima predvsem ALTERNATIVNA zdravljenja pri teh zadevah. Nekako bi se rada izognila možnim operacijam in zdravniškim/kirurškim posegom. Ima kdo izkušnje s tem?
bom hvaležna vsakega odgovora in pomoči 🙂
Draga “špelak”!
Naj-hvala za zanimivo vprašanje! Nisem pa najbolj prepričana, da ti lahko dam kakšen pameten odgovor, saj o tej problematiki premalo vem.
Ja, vem, da se gre zaradi tega tudi na operacijo. Sem pa tudi slišala, da le-ta lahko ni preveč učinkovita, tako da imaš potem več problemov zaradi stranskih učinkov narkoze, če ti jo dajo. Morda dobiš samo lokalno anestezijo. Ker medicina ni ravno moje področje, ti svetujem, da se v zvezi s tem obrneš na svojega splošnega zdravnika, da ti on da vse potrebne podatke na to temo. Potem bi bilo fino, če ti sem piše še kdo s podobnimi težavami in kako je to rešil oz. reševal – klasična medicina, alternativa,…
Kar ti lahko jaz priporočim, sta homeopatija in Bachova cvetlična zdravila. To sta obe zelo učinkoviti metodi za marsikaj, brez stranskih učinkov. Lahko ti morda vseeno pomaga klasična medicina, ti 2 metodi pa ublažita morebitne stranske učinke prve. Mogoče ti lahko svetuje tudi kakšna kozmetičarka.
Poskusi najprej z vsem tem, pa se ti bo potem počasi odpiralo, kaj bi bilo lahko tisto najbolj optimalno zate. Še vedno pa vem tudi za vaje, ko se lahko zdraviš sam… Tudi tako se kaj uredi. Če te zanima kaj več, piši še 1x.
Do takrat pa SREČNO!
Maja
Glede kapilaric lahko delim svojo izkušnjo. Meni so začele pokati kapilarice 2 leti nazaj, ko sem tekla več zunaj, sicer zadekana, ampak obraz je bil izpostavljen mrazu. Pojavile so se mi okoli nosa in okoli gležnjev. Po posvetu s prijateljicami in branjem na netu sem ugotovila, da je treba bolj celostno pristopit h vsemu skupaj in tudi skrbet za počitek, noge gor, čimmanj visokih pet, zdrava prehrana, uporaba naravne kreme z izvlečkom ognjiča in raznih mineralov. Laser pomaga, ampak, če ne skrbiš zase, se tako ali tako pojavijo nove, torej začaran krog.
Hey Špela! Ali mogoče veliko športaš? Priporočam postopno ogrevanje, sicer pa si preberi nasvete kako preprečiti pokanje žilic – jaz si po večjih naporih nežno vmasiram Veineraser kremo v smeri limfe. Ni ti treba pretiravat s količino nanosa.
Moji prijateljici se je zgodilo isto, njena zdravnica je kar govorila, da naj shujša in da naj se manj giba…Potem je šla drugi zdravnici, ki je takoj ugotovila, ne spomnem se kako se reče, kot neka zamašena žila spredaj medenice. Šla je na en kratek poseg v Graz in zdaj ji žilice ne pokajo več.
Živijo motka!
Res je že več kot leto dni naokrog vendar bi te prosila, če se lahko pri tvoji prijateljici pozanimaš kako se tej žili oz. posegu reče in mi odgovor pošlješ na mail: [email protected] ali me povežeš tvojo prijateljico.
Najlepša hvala.
lep dan,
leonora
Forum je zaprt za komentiranje.