Krcne zile
Pozdravljeni.
Stara sem 32 let in imam krcne zile. E od mladosti sem imela zadaj na mecih eno vidno, po porodu pa imam na obeh golenih. Poleti ob sedenju cutim utrujene, tezke noge, tudi rahlo otecejo gleznji. Vcasih me tudi koza tam srbi. Ze prej kdaj in tudi vceraj in danes pa opazam, da me rahlo zaboli ko hodim ali se pocepnem pa tudi ko se z roko dotikam (kot da me koza rahlo pece) na podrocju zile. Je to normalno sploh? Spada to med sinptome ali lahko gre za kake strdke.
Prosim za odgovor.
Pozdrav!
zelo pogosto se na mestu krčne žile pojavi vnetje, zaradi zastoja krvi.
Če je to mesto poleg taga še rdeče, potem je potreben obisk pri zdravniku, ravno zaradi možnih strdkov, če pa je le neprijeten občutek, potem hladni obkladki pomagajo.
Vseeno je potreben pregled krčnih žil in ultrazvok.
Lp
Pozdrav!
Svetujem pregled krčnih žil, ultrazvok, oceno stanja in nato glede na stanje , na preiskavo se določi ali preventiva ali terapija.
To izvajajo flebologi, nekateri dermatologi in žilni kirurgi.
Lp
Obstajata dva načina sklerozacije: s peno- pod kontrolo ultrazvoka za nekoliko večje krčne žile in sklerozacija brez pene za manjše krčne žile.
Pri obeh je pogoj predhodni ultrazvok žil, ki pokaže deujoče glavne zaklopke- v tem primeru ni strdkov, ki bi bili nevarni.
Lp
Pozdrav!
o imenih tako zdravnikov kot zdravil na forumu ne govorimo.
O masaži pa takole: če so drobne krčne žile, potem ni ovir, če so debele močne, potem pa se ne priporoča.
Lp
Vsem ženskam, ki imajo krčne žile priporočamo v primeru zanositve , da nosijo el. nogavice , narejene po meri- nosečniške.
Jakost pa določi zdravnik na podlagi pregleda in ocene stanja.
Lp