krči v nosečnosti
Živ mari,
pri meni so se pojavili v začetku 7 meseca in so trajali do konca. Tvoja maternica je že začela vaditi za porod. Ker so pri meni bili res pogosti sem se oglasila v porodnišnici in takoj so me sprejeli ter mi dali 4 zaporedne injekcije za razvoj otrokovih pljučk, v primeru prezgodnjega poroda.
Fajn bi bilo, če čim več počivaš in piješ magnezijeve šumeče tablete 3x na dan. Pa sprosti se in čim bolj pozitivno razmišljaj.
Dijo – štimana
Bolecine v spodnjem delu trebuha lahko pomenijo tudi nategnjene vezi. Jaz sem imela podobno tezavo in sem se grozno ustrasila, ker me je tako bolelo, da se nisem mogla niti zravnati. Izkazalo se je, da sem si zaradi sunkovitega giba nategnila vezi, ki so med nosecnostjo ze tako zrahljane. Ko bos sla naslednjic na pregled, jim omeni, pa naj ugotovijo za kaj gre, da bos bolj mirna. Mene se vedno malo zaboli, predvsem zjutraj ko vstanem, ali pa ce dalj casa sedim.
Sem skoraj 20 t. in imam krče večkrat, na začetku sem jih imela pa tudi ves čas (2 meseca). Imela sem jih tudi cele prejšnje nosečnosti, pa je šlo vse OK. Sedaj imam občutek, da so močnejši v obdobjih, ko naj bi bila normalno menstruacija – par dni me bolj grabi.
Vsak krč še ne pomeni panike, razen če so krči res močni. Povej zdravniku, malo več počivaj in misli na najbolje.
Vse dobro!
Men je moja G rekla, da to niso krči, ampak raztezanje maternice…telo se spreminja. Meni se je tut v nosečnosti to dogajalo na začetku..pol je pa minilo po kakšnih 3 mesecih. Lahko se vam zgodi da imate tudi bolečine v jajčnikih kot pri M in to ni nič narobe. Jaz sem imela iste strahove, zato vam svetujem da se nič ne obremenjujete 🙂 sprijaznite se da se telo spreminja in božajte trebuščka pa bo vse lažje 🙂
evo… imam še dober mesec in pol do PDP in imam krče podobnim menstualnim od samega začetka, parkrat na dan, v razlinih razmakih. Pijem magnezij, G pa mi je razložila da je to zaradi tega ker se maternica razteza.. občasno sem sem in tja imela kdaj kak popadek, kar je rekla da je super, ker na ta način maternica vadi iztis ploda, le pozorn moram biti na ponavljanja in na jakost, ter razložila kako in kdaj ukrepati…
da tako je, aprlia imam rok:)..ravno danes sem prvi dan doma(dopust) potem pa porodniška…je minilo ko šus in sedaj sem začela s pranjem dojenčkovih cunjic…čeprav sem do konca delala ko šus in tud doma nisem pošivala si ne predstavljam, da bi si čisto vse nakupe pustila za zadnji mesec… to bi bila pa narošinica….samo za cunjice nisem prepričana koliko jih bom rabila.. v šoli so rekli da 5 bodijev zazačetek bo dovolj, spet dve prijateljici sta rekli da ni šans s tako malo, da sta jih rabili vsaj 10 za začetek, ker je uhajalo ali blato spodaj pri rodu pleničke ali se je pobruhal ko je kupčka podiral… ena druga prijateljica je rekla da je mela 5 bodijev čez glavo zadost….mogoče mi fali še kak pajacek…ali pa dvodelna orava… bom videla—in pa seveda tudi sama sem videla sedaj da te od Tosame plenice niso več to kar so nače rite imele in so čisto tanke…