krči pri dojenčku kapljice???
Pozdravljeni,
lepo bi vas prosila za nasvet. Imam sinčka starega 7 tednov in so se že pri 4 tednih začeli krčki, se pravi, da se zvija, napenja, stiska pesti in v obraz postane rdeč. Trudi se tudi kakat, kar mu je še ena težava. En dan ima blato trdo in zeleno, drug dan mehko in zelenorumeno, spet drug dan ne kaka. Naj povem, da ga hranim s svojim mlekom in kar precej, ker mojega ni dovolj hranim še z Novalacom proti kolikam. Dam mu še malo komarčkovega čaja. Ker nevem kako mu oblažiti te muke napenjanja, sem kupila še koroške vetrovne kapljice in mu jih dam, ko je zjutraj, pa tudi ko zelo joka. Kupila sem tudi po posvetu v lekarni Bio gaia in mu jih dam zjutraj do 5 kapljic. Sinček ima pa še zmeraj krčke, napenja se tako močno, da mu kar popek izstopi, stoka in joka kar cel dan, najhujše je zvečer. Ne da se ga pomiriti, ampak v tem mukah zaspi. Čez dan in popoldne pa samo drema. Zelo slabo pa tudi spi, po 12 ur na dan, kar mislim, da je zelo malo. Nevem kako mu pomagati.
Ali se lahko uporabljajo skupaj Bio gaia in koroške vetrovne kapljice?
In ali mu povzročajo uporaba obeh še večje krčke?
Po enem mesecu, po prvem pregledu sem mu dala tudi Ad3, ampak po njihovi uporabi je bilo še slabše, tako da mu jih ne dajem več, ker ga enostavno nočem mučiti dodatno še z temi bolečinami.
Ali se mu lahko daje komarčkov čaj?
Kaj pa voda? Ker sem slišala, da mu lahko dajem vodo po obroku, ker ga hranim z umetnim mlekom in le ta tudi morebiti zapira, zato je tudi blato trdo in lepljivo.
Kaj pa Babynos kapljice? Pomagajo proti krčkom?
Lepo prosim za čimhitrejšo pomoč oziroma nasvet!
Živjo!
Mi smo od prvega tedna uporabljali Lecobeba(vetrovne kaplijce), ki so nam ZELO pomagale! Kupijo se v Sloveniji in tudi proizvajajo jih v Sloveniji v Sevnici, kupite jih pa lahko v trgovini podobni lekarni kjer prodajajo izddelke z naravnimi sestavinami…. moram reč da mali bo star 3 mesece, tako da ne vem kako je imeti krče. Ker jih praktično ni bilo, ko se je napenjal, sem mu dala par kaplij na dudo in se je prec pomiril.:)))
Dober večer. Tudi jaz imam probleme z krči pri hčerki ( stara dobre 3 tedne ). Najprej sem ji začel po dobrem tednu po rojstvu dajati plivit D3 kapljice ki smo jih dobili na recept v porodnišnici, nato sem čez 2 dni kupil in ji začel dajati zraven še bio gaia kapljice in je še vedno imela krče. Po treh dneh sem prenehal dajati D3 ker sem mislil da je to vzrok za krče in dajal samo bio gaia in ker ni bilo bolje sem včeraj kupil sevniške kapljice ( vetrovne kapljice) in ji dal te vetrovne in bio gaia. sedaj me zanima ali je lahko kombinacija bio gaia in vetrovne kapljice vzrok za krče in če lahko otrok dobi kakšne izuščaje od vetrovih kapljic ( mislim da ima od včeraj naprej čedalje več rdečih flekov po glavici in obrazov ) ima kater/a kakšen nasvet kaj bi lahko še naredil. Naj nabavim oleovit D3 ali naj začem nazaj z livit d3 ali naj čisto preneham z vsemi kapljicami?
nevem več kaj mi je striti krči so nekje u krajših ( 5-30 min) intervalih med deveto dopoldne in sedmo zvečer.
hvala za vsak odgovor in nasvet ker res nevem več kaj storiti
L.P. Rok
Smo to dali skozi. Pri hčerki so krči bili v lažji obliki. Sin pa je imel krče vse do 5 (dopolnjenega) meseca, katastrofalne. Poskusili vse možne kapljice in domači pripravek (janež, kumina) in zmetali kup denarja stran. Pomagalo ni nič, dokler nisva kupila Antiflat. Kupila sva tudi te vetrovne, ni bilo nič bolje.
Priporočam, da kupite Antiflat. Pomagal bo, vendar se morate zavedati, da krči ne bodo izginili, bo lažje za prenašat. Lahko ga date tudi več, kot 4 krat na dan, kot je v navodilih napisano. Nam je tako svetovala pediatrinja, rekla je, da se sestavina Antiflata v celoti izloči in da se ne nabira v telesu.
Nekaj podobnega, kot Antiflat je Sab simlex.
Izpuščaji so lahko znak čiščenja. Dojenčku se koža čisti. Morate se zavedati, da je plod v času nosečnosti pod vplivom različnih materinih hormonov.
Če se bodo pokazali drugi znaki, pa naj žena (partnerka) opusti mleko in mlečne izdelke. Pazi naj tudi na marmelado, piškote in druge izdelke, ker so mlečne beljakovine praktično vsepod. Ni lahko to počet a se splača.
Glede Plivita D3, ga lahko začasno zamenjate z Oleovitim. Pozanimajte se koliko kaplic, ga je treba dat. Priporočam, da po dopolnjenih 5 mesecih vašega otroka, zaprosite za AD3.
Glede sivkinega olja, pa ge ne uporabit. Koža dojenčka je zelo občutljiva. Pojdite v lekarno in kupute
tole http://www.lekarnanaklik.si/p-1117-mazilo-proti-krcem-za-dojencke.aspx in s tem masirajte trebušček.
Vse dobro 🙂