Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Krči, popadki v 25.t

Krči, popadki v 25.t

Pozdravljene,

zanima me, če se je še kateri pojavil enak problem kot meni. Pred 10 dnevi sem imela zvečer približno debelo uro “popadke” oz. nekakšne močne krče. Naslednji dan sem šla takoj h gin. na pregled in je rekla, da je vse OK. V primeru, da se bo to nadaljevalo, bom morala v bolnišnico.
Glede na to, da imam 2 leti starega sina in da se moram veliko ukvarjat z njim, se je to ponovilo še pred 3 dnevi. NAto sem 2 dni strogo ležala in se je situacija umirila.
Ne bi rada šla v bolnico, a po drugi strani ne bi rada ogrozila drugega otroka! Vem, da moram ležati in čimmanj delat!
V primeru, da se to ponovi, a naj grem v bolnico in ali me bodo tam obdržali do konca?
Hvala za vse nasvete!

ČE se ponovi le pojdi v bolnico, ker 25 teden je pa res prezgodaj, da bi rodila. Te pa ne zadržijo do konca, kvečjemu 2 tedna, potem greš domov, če je seveda vse OK. Čimveč počivaj in čim manj dviguj prvega otroka. Naj ti tvoji ali moževi starši priskočijo na pomoč pri pospravljanju, likanju in pri prvemu sinu.

Lp

pa magnezij, a ne

Ja, meni se je to dogajalo, ampak v 24. tednu. G.me je poslala na opazovanje v bolnico, kjer sem štiri dni ležala, potem pa se je zadeva umirila in sem rodila skoraj na rok. Dobila pa sem tudi nek obliž, ki zavira popadke in je proti odpiranju, tako da je mogoče dobro, da greš nazaj, pa magari za par dni v bolnico, saj boš tako samo dobro naredila sebi in svojemu še nerojenemu otroku.
Imam pa sama tudi dve letnega sina in vem, da bi mi ga bilo težko pustiti doma, vendar pomisli, kaj ti teh par dni brez otroka pomeni proti temu, da bi morda še nerojenega izgubila.
Pri 25. tednu je res zelo malo možnosti za preživetje.

Spoštovani,

danes sem dopolnila 25t.

Vceraj zvecer so se mi iz nic pojavili krci in pridružene bolecine v sp. deli trebuha, vzela spasmex. Pomagal nič. V tem casu sem vzela se magnesole, kake 3-4. Pa se spasmex 2x. Pomaga nič. Pijem ogromno vode. Ležim.

Krce ne morem lociti ampak se mi zdi vse skupaj kot menstrualna bolecina, in ne vem od kje do kje bi merila kakp dolg je krč. Boli me za 4-5. Nocem panicarit in hodit na urgenco, nočem pa tudi cakat ce bi bilp nujno se pokazat.

Pred 1t : mv 3.4mm,stabilen,zaprt

Vag pregled brez brisa-vnetja ni.(?)

Izcedka imam malo, nic posebnega, obasno vstavljam vidermino, gynophilus.

Preteklost:

1n- rojen ob roku

2n-ab 5t

3n-rojen ob roku

4n-zamujeni splav

5n-danes 25t/0

 

Naj se grem pokazat ali menite da pocakam, naslednji pregled imam sele zacetek julija.

Naj omenim se, da se mi pogosto pojavljajo krči dan dva, potem nekako mine. Zdaj ti so kar malo hujsi. V vseh prejsnjih N nisem imela krcev oz takih bolečin… Ne vem kako dalje…

 

New Report

Close