Krči na hrbtu
Pozdravljeni.
Dogaja se mi približno že en mesec. Večino dneva imam na različnih koncih hrbta nekakšne krče. Večino časa me žgačka na levem srednjem delu hrbta, pod rebri, včasih v levem ledvenem delu, včasih nad trtico, občasno pa malenkost tudi na desni strani.
Bolečine oz. krči so se mi začeli pojavljati nekaj dni po tem, ko sem dvigoval in nosil težje breme. Vsak dan malo bolj.
Bil sem na RTG hrbtenice – vse ok, bil sem na EKG – vse ok, bil sem na UZ trebuha – vse ok. Dal kri in vodo – vse ok.
Naj omenim da je ravno eno leto kar sem prebolel h.pylori ob groznih bolečinah v želodcu. Bakterija je bila odstranjena. Včasih imam občutek da se krči poslabšajo po zaužitju hrane (predvsem sladke).
Kaj menite da bi lahko bil vzrok tega neugodja, bolečin in krčev?
Hvala.
Spoštovani!
Težave najverjetneje niso ortopedske etiologije. Svetujem še eventuelno pregled pri gastroenterologu zaradi želodca.
Lep pozdrav!
Pri gastroemterologu sem bil pred tremi meseci, kjer mi je bilo rečeno da je vse ok (potipal trebuh).
V zadnjem tednu sem ponovno pričel z jemanjem blokatorjem prot. črpalke in krči v hrbtu so se malenkost izboljšali, vendar so še vedno prisotnj. Krči so prisotni neglede na tip hrane.
Zanima me, kako bi lahko bil želodec povezan z bolečinami, krči in nelogadjem po skoraj celotni površini hrbta? Recimo bolečina nad trtico? Bolečina na skrajnem levem boku? Žgečkanjem pod levim rebrom zadaj?
Je večja verjetno vzrok težav dvigovanje težkih bremen ali želodca?
Spoštovani!
Težave res niso značilne ne za želodec in ne za hrbtenico.Vseeno eventuelno opravite še MR preiskavo ledvene hrbtenice.
Lep pozdrav!