Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Krči

Krči

Pozdravljeni,

sem mamica 2,5 mesečniku. Do sedaj s krči nismo imeli večjih težav, zgolj občasno napenjanje. Zadnje dni pa opažam, da se sploh ponoči zelo zvija, glavico obrača v vzmetnico in joka. Mleko imamo že skoraj 2 meseca isto (Hipp combiotic in Hipp AR zaradi polivanja). Odvaja sicer vsak dan, blato je mehko in rumeno, ima pa zadnji teden sledove zelene barve.

Je možno, da so se krči pojavili šele zdaj? Če ja, ali to vseeno pomeni, da se bo stanje izboljšalo okrog 3. meseca starosti? Je blato lahko zeleno zaradi krčev?

Najlepša hvala za odgovor! 🙂

Pozdravljena,

za “trebušne krčke” je ravno prave starosti, tudi zelena barva blata je nekaj običajnega – kaže na dobro izločanje žolča, ki pa ga bakterije v črevesju ne spremenijo iz zelene barve v rjavo, kot je kasneje v življenju. Lahko je povezano s hitrim “potovanjem” kakca, včasih “krivimo” tudi mleko.

Kaj lahko naredite? Lahko potrpežljivo čakate, da težave minejo same od sebe. Lahko zamenjate formulo – na kakšno s priponko AC. Lahko dodate probiotik, morda celo obliko, ki vsebuje vitamin D3 – ki ga potem ni treba dodajati ločeno. Lahko kupite v lekarni kapljice proti krčem – bodisi SAB simpleks, “koroške vetrovne” kapljice ali kaj podobnega. Predvsem pa pazite, da vašemu fantu zvečer in ponoči ni vroče – kot sem že večkrat napisala, je lahko pregretje tisto, kar posnema “sliko trebušnih kolik” (najvišjo telesno temperaturo dojenček zaradi cirkadianega ritma doseže pozno popoldne in zvečer, torej ne sme biti “zadekan” in preveč oblečen).

Bo seveda minilo, a ne nujno ravno s 3. mesecem starosti :-).

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close