Pozdravljeni, že dolgo me mučijo hudi krči v trebuhu, desno, tam, kjer se vidijo sledi od laparoskopske operacije odstranitve žolčnika pred petnajstimi leti. To ni krč, kot če te krči, ker moraš odvajati, ampak kot mišični, boli pa za zmešat, bi rekla 8/10. Takrat tudi srce utripa nenormalno hitro, morda zaradi silovite bolečine. Popusti po cca.dvajsetih minutah. Nelagodje pa ostaja še nekaj ur. To se mi dogaja ob bolj globokem kašlju ali smehu. Na UZ nič posebnega, pred leti gastroskopija pokazala hijatalno kilo in žolčni refluks. Prebava neurejena, ampak to že od nekdaj, verjetno razdražljivo črevo, je pa izredno dolgo in v vseh segmentih dodatno vijugavo. Ali ste se že kdaj srečali s čim podobnim? Kaj bi to lahko bilo? Ker res je težko živeti s tem strahom pred krčem ob kašlju, kašljam pa precej zaradi astme. Hvala za odgovor in lp
Spoštovana,
Glede na opis, mi je bolj verjetno, da imate težave zaradi hiatalne hernije. Predvsem je pomebno za kašen tip hernije gre in koliko je napredovala.
Hiatalna hernija lahko povzroča številne težave.
Veliko težav zaradi hernije je opisano tudi v tej boršuri:
https://www.sitis.si/shop/dr-theodore-baroody-sindrom-hiatusne-hernije-mati-vseh-bolezni
Svetujem, da se posvetujete z vašim zdravnikom. Če gre za veliko hernijo in pogoste težave se svetuje tudi laparoskopska operacija.
Lp