Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija krči

krči

Pozdravljeni,

Moja šest tednov stara punčka ima ob hranjenju zadnje dni probleme. Mogoče gre za krče, vendar nisem prepričana… Ko nekaj časa normalno pije po flaški (včasih moje mleko, včasih nadomestno mleko) se čez čas z glavco začne zvijati v levo in desno stran. To nekaj časa traja, nato pa začne jokati, vihrati z nogicami in rokicami, malo se tudi ukrivi. Joka, nato malo spremeni ton jok, zajoče z umirjenim tonom, se nekoliko umiri in nato čez čas spet. Takrat tudi preneha s hranjenjem, čeprav bi v normalnih okoliščinah verjetno še jedla. Če jo tresem po ritki nekoliko pomaga, ter če ji dam vetrovne kapljice na dudo se prav tako umiri. Ponavadi jo dam nato kmalu v posteljico, ker se v ležečem položaju nekoliko umiri, sploh če ji dam zraven še dudo, ali pa greva na sprehod, čeprav se mi zdi, da jo še zmeraj boli. V pokončnem položaju je takrat nerada. Ker je za kolike značilna rdečica in močna ukrivljenost, oz. nagibanje nogic k telesu, moja punčka pa le rahlo pordeči in se ne nagiba toliko, me zanima če gre vseeno za te krčke? Vetrovno kapljico ji vsakič dam samo nekaj, ker če ji jih dam več se mi zdi da je potem še dolgo časa zelo umirjena, večino časa spi in tudi manj poje. Blato ima rumenkasto-zeleno barvo. Kaj bi to lahko bilo?

Hvala, lp

Draga Sanja,

glede na natančen opis skoraj ne more biti drugega kot trebušni krčki. Očitno je vaša dojenčica malo bolj potrpežljiva in ob krčkih ne postane vsa rdeča, zaripla in se ne zvija. Le upate lahko, da bo tako nežna oblika krčkev tudi ostala v naslednjih tednih, dokler vse skupaj ne bo minilo (z ali brez vetrovnih kapljic, ki same po sebi ne bi smele povzročiti zaspanosti ali neješčnosti) …

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close