krč v nogah
Pozdravljene!
Do sedaj sem na forumu vedno našla odgovor, ki sem ga rabila. Samo malo pobrskati je bilo treb a 🙂 Sedaj pa imam težavo s krči v nogah “razprave” na temo pa nisem našla med temami.
Naj razložim. Ker sem 2 meseca krvavela 10 dni pred menstrucaijo mi je gin predpisal Prometrium. Poznam ga že od prej, saj sem ga jemala (si ga vstavljala) po punkciji in do menstruacije, pa nisem nikoli imela težav. Prometrium si vstavljam od ponedljeka, v soboto ponoči pa me je v meče desne noge prijel tako močnan krč, da sem se od močne bolečine zbudila. Krč je po 10 mon sicer malo popustil, bolečina pa je še kar prisotna in krč ne popusti do končno. Mišica je še kar v krču. Nič ne pomaga. Tudi masaža ne. Prijateljica mi je reklda, da krče lahko povzročijo hotmoni Vem, da se to dogaja med nosečnostjo, jaz pa na žalost nisem noseča. Ali je mogoče, da krče povzroča Prometrium? Je imela katera take težave?
Se opravičujem za dolgo pisanje, ampak nisem znala obrazložiti v krajši obliki.
Kako pa to veš? Mogoče pa si :)))
Proti krčem sicer pomaga magnezij, ampak če te 1x zagrabi, še ne moreš reči, da imaš s tem težave 🙂
No, prva pomoč pri krču v mečih je raztezanje mišice. Najbolje je, da takoj ko te zagrabi, pritegneš podplat in prste. Ne vem če razumeš: s stopalom NE narediš “špičke” ampak ravno obratno. Tudi sedaj ti bo to dobro delo. + tega, lahko stopiš na stopnico, kot bi šla navzgor, pri tem pa imaš peto čez in jo potiskaš proti spodnji stopnici… Aja: pa tople dokolenke obuj 🙂
ilona