kravje mleko pri 9. mesecih
Pozdravljene mamice!
Ste svojim malčkom dajale kravje mleko? Npr. v grisu, čokolešniku itd.? Vem, da naj ne bi ampak saj je tudi v jogurtih in skutah mleko, tako, da ga malček že s tem zaužije. In tiste, ki ste dajale mleko ali ste ga redčile? Ste ga postopoma uvajele in mešale s prilagojenim? In zanima me še, če vso hrano ukašite ali jo pretlačite z vilico, da ostane nekaj koščkov?
Hvala in lep dan!
A.
Tako, jaz sem ravno pri enim 9 mesecih poskusila mu dati kravje mleko. Najprej nemastno, pa le enkrat na dan po malo. Ker ni bilo težav, sem počasi več obrokov zamenjala s kravjim mlekom in kasneje šla na polnomastno mleko. Mešala nisem s prilagojenim ampak sem mu dajala cel obrok s kravjim ali pa cel obrok s prilagojenim. Do takrat sem kuhala grese in podobne stvari s prilagojenim mlekom, potem pa ne več.
Hrane mu v bistvu že od začetka ne tlačim. Razen recimo banano ali kaj podobnega, ki je “prezoprna” za narezat na koščke. Se je pa do sedaj že res lepo navadil in lahko poje kar konkretne koščke brez težav. Ima 10 mesecev.
Jaz sem mojemu sinčku dajala sveže mleko ne alpsko. Sem ga prekuhala in nalila v steklenico (od fructal soka) in potem dajala v kašice. Sem pa začela počasi. Prvi dan malo in počakala en dan, da vidim če bo kakšna reakcija in potem postopoma zamenjala Novolac za sveže mleko, ker ni bilo nobenih idikacij in se tudi otrok ni upira mu je bilo o.k.
lp
Ja zdaj to ni več in, povzroča alergije, kupovat je potrebno aptamil (ki je narejen glej ga čudo iz kravjega mleka)… Hecno je to, da so ga moji otroci začeli piti pri 5 in 8 mesecih in v petih letih še nobene alergije in resnejših bolezni, znanka pa z otrokom že 10 let dela vse po knjigi, pa je ni alergije, ki je ne bi imel. Ne vem no..
Od 7. meseca smo mešali aptamil s polnomastnim Alpskim mlekom (otroci potrebujejo polnomastno, ne light mleko!), najprej samo eno merico od recimo sedmih, nato vsak dan več. Tako smo preverjali, če nista morda alergična.
Razen morebitne alergije ne vidim težav pri uvajanju mleka… Če bi dojila, bi navadno mleko dodajala postopoma, prvi dan v kašico recimo samo pol žlice, počakala par dni in nato postopoma povečevala dozo.