Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kratkovidnost

Kratkovidnost

Pozdravljeni,

sin nosi očala od 10 leta starosti. Štartali smo z dioptrijo -0,75, sedaj pri 15 letih imamo očala z dioptrijo -4. Ker mi okulit ne more pomagati, razen z receptom za nova očala, naprošam Vas, če mi lahko kako svetujete. Vida se ne da popraviti, pravijo. Se lahko vsaj omili slabšanje? Kaj je krivo, da pride do nastanka kratkovidnosti? Nihče v družini ne nosi očal. Kako pride do tega. Se lahko poveže s kakšno boleznijo notranjih organov?
Naprošam Vas za pomoč, za bilo kakšne vaše izkušnje, za nasvete. Veste, tako rada bi mu pomagala, tako dober in priden fant je toda bojim se kako bo naprej, če mu bo ta kratkovidnost tako drastično naraščala. Vsako leto smo za dioptrijo višje. Kdaj bo konec?

Za vsak vaš nasvet Vam bom zelo hvaležna.
Lep pozdrav,
mami

Spoštovani!

Kratkovidni imamo predolga zrkla in nam slika pade pred mrežnico, zato ne vidimo ostro. Z očali se sliko pomanjša, oz. se lomi tako, da pade bolj zad na mrežnico. Težko je prerokovati, vendar se mu bo s koncem telesne rasti najbrž tudi upočasnilo slabšanje dioptrije. Tma od – 7 dipotrij se da zadeve še odlično korigirati z očali ali lečami. Vendar bo la čas pokazal, kako je s temi stvarmi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni, mama!

Tole vam želim napisati v majhno “tolažbo”. Tudi sama sem šla po podobni poti, kot vaš sin. Pri petnajstih sem imela -4 in pri 25 ih že -7. Leče sem nosila skoraj dvajset let. Zdaj pri 34.ih sem se odločila za operacijo kratkovidnosti in sem brez dijaptrije. Ko bo vaš sin odrastel, se bo tudi sam lahko odločil za ta korak in potem ponovno “spregledal”.
Torej ne obupajte. Vedno se najde kakšna rešitev.

Srečno!
Lara

Gospa Lara,

komaj danes sem opazila vaše sporočilo. Hvala vam za vzpodbudne besede.

Mami

New Report

Close