Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika kratkovidnost

kratkovidnost

Gospod Rene Pirc, mene pa zanima ali je močno narobe, če nosim kontaktne leče včasih tudi po npr. 16 ur na dan..saj zaradi narave mojega dela pri delu težko uporabljam očala..en dan v tednu si ponavadi spočijem oči in nosim očala.
Drugo moje vprašanje je ali je po opravljeni laserski operaciji, v kolikor se ti vid ponovno poslabša , še sploh priporočljivo oziroma dovoljeno nositi leče ali ne?!?
Zdi se mi, da večina oftamologov ni ravno zagovornica alternativne medicine. Kaj pa menite recimo vi osebno o vajah za oči po dr. Batesu?Ali je njegova knjiga BETTER SIGHT WITHOUT GLASSES o kateri se toliko govori morda že prevedena v slovenski jezik in na prodaj v knjigarnah..? to me resnično zanima, saj bi jo z veseljem prebrala.
Pa še nekaj… bila sem pri okulistu , ki mi je svetoval, naj se čimveč trudim prebrati in videti brez očal ( vsaj ko sem recimo doma) in tudi ,ko opazim ,da slabše vidim ,naj ne menjam takoj očal pač pa se “trudim videti ” s starimi, saj si s tem utrjujem gibljivost očesnih mišic in se s tem lahko posledično prisilim k izboljšanju vida..ko sem to povedala drugemu okulistu pa je rekel, naj tega nikar ne počnem ,saj naprezanje oči slabi vid. Kaj je zdaj res ???!!!!!SEm čisto zmedena…

Se opravičujem za toliko vprašanj in hvala za odg.
lep pozdrav

Hvala za ta vprašanja. Kakor ste najbrž sami ugotovili tudi strokovnjaki nimajo enotnega mnenja. Moje skromno mnenje je, da se oči ne smejo po nepotrebnem napenjati, torej morate pravočasno slediti dioptriji, ampak ne prehitro in ne prepočasi.

Mogoče ste že opazili, da se ne spuščam v komentarje, ker nisem ne zagovornik in ne nasprotnik alternativne medicine in laserskih operacij in jih zato na tem portalu tudi ne komentiram.

Lp.

živjo! rada bi te vprašala koliko si stara, ker tudi jaz si hočem izboljšati vid 🙁

New Report

Close