Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kratek protokol – zdravilo Elonva

Kratek protokol – zdravilo Elonva

Pozdravljene!
Ima mogoče katera kakšne izkušnje oziroma je že šla čez postopek s tem novim zdravilom na GKLJ? To injekcijo si daš enkrat in potem drži sedem dni. Baje to zdaj prakticirajo v LJ. To bo moj 3. postopek, prej sem imela dva dolga postopka in me res zanima, če lahko katera deli izkušnje v zvezi s tem.
Glede na članek v Delu z dne 10.05.2012 “Velik napredek v zdravljenju neplodnosti”, kjer dr. Bokalova pravi, da je uspešnost tega postopka precej nizka, ampak cenejša, ker namesto 7 injekcij dobimo 1 in zato “prijaznejša” do pacientk, sem zelo žalostna, ker so mi predpisali ta postopek. sem sestro vprašala zakaj, pa je rekla, da sem še mlada in je treba poskusiti kaj novega. ?!?!?!
Se opravičujem, sem se mogla izkašljati…… Ali mislite, da lahko zahtevam, da mi spremenijo terapijo?

Še povezava do članka, če katero zanima…
http://www.delo.si/druzba/zdravje/velik-napredek-pri-zdravljenju-neplodnosti.html

Dobesedno delajo poskuse in polnijo statistiko. Tebi pa kurijo telo in postopke.
Če meniš, da to je bolje normalni postopek, to zahtevaj.

http://www.ivffriends.com.au/phpBB2/viewtopic.php?p=147119&sid=2f3d91336370717794fb45d10ebf3e49

Tukaj neke punce uporabljajo to zdravilo, je pa tako kot pri drugig zdravilih, ene reagirajo ene pa ne.

No daj prosim javi, kako boš ti reagirala, da bomo vedeli za naprej.Držim pesti.

Kakšna zdravila si imela pa v prvih dveh postopkih ?

imela sem suprefact in puregon obakrat. v obeh postopkih sem pridelala 12 celic (v prvem sem imela še 4 zamrznjenčke, v drugem nič).
sem že brala nekaj na tujih forumih, ampak piše zelo malo. Hvala vseeno.

Ta denar!!! Ko so pred leti začeli uvajati novo zdravilo, so ženske vprašali in se je postopek štel v raziskovalni….ampak kar nekaj otrok že hodi v šolo, klub raziskovalnemu začetku! Tako da kar pogumno!!

lp
škratek

Hvala za spodbudo škratek! Saj ni, da sem totalno proti novemu zdravilu, samo strah me je. Nekih primerjalnih rezultatov ni, prav tako tudi ne kakšne učinke bo imelo zdravilo na telo čez nekaj let, pa še, ko sem brala lastnosti tega zdravila piše pod posebnimi opozorili, da je treba bolnice pred začetkom zdravljenja temeljito pregledati, če imajo določene bolezni, med katerimi je tudi zmanjšano delovanje ščitnice. Mene to ni noben niti vprašal, kaj šele pogledal. Vem pa, da imam zmanjšano delovanje ščitnice in da sem na meji, ampak zdravil ne jemljem. saj vem, da mogoče malo preveč kompliciram, ampak zdi se mi, da smo prevečkrat samo številke in da bi mogoče kakšen procent uspešnosti rezultatov pridelali tudi na ta način, da bi se bolnicam bolj posvetili. Ja, pač bi bilo to dražje in čakalne dobe bi se malo podaljšale. Ne vem, enostavno sem razočarana nad celim sistemom, ker imam občutek, da gre vse samo za denar.

Te razumem, tudi sama sem bila pred to dilemo, ko si mi v prvem postopku dali “mild” protokol. Vse so imele dolgi ali kratki postopek, edino jaz sem imela mild. Tudi na netu ni bilo nič napisanega, tako, da sem bila res zmedena. Vseeno sem ok reagirala.

Poskušaj biti pozitivna, na začetku, ko malo žensk poskusi eno zdravilo, niti ne more biti nekih velikih raziskav narejenih in mogoče je zato tak rezultat.

Če je pa to res zaradi denarja, potem jih je lahko pa sram!!!!

Ni težave, da ti prvič dajo bolj soft terapijo in mogoče kaj novega. Samo, ko pa že daš tri čez, pa mora biti terapija prilagojena čim bolj tebi. Kaj hitro si na šestem poskusu in psihično na koncu. Meni se je po tretjem poskusu skurila ščitnica.

Sedaj čakam petega.

Pozdravljene,

Tudi jaz sem dobila sedaj terapijo s tem novim zdravilom Elonva. Grem v drugi postopek IVF, v prvem sem imela Purogon in se mi zdi da sem kar ok odreagirala ( 12 celic) nič zamrznenčkov, 2 blastocisti vstavljeni…ampak žal ni ratalo… gremo v nove boje s septembrom.
Novo zdravilo mi je predpisala prof. Bokal. Kako bom pa reagirala bomo pa videli. Mi je pa všeč ker je samo ena injekcija, kar je res manj stresno.

Donda kdaj pričneš s postopkom?
Poročaj kako bo 🙂

Aisha83, jaz sem že imela punkcijo in sedaj čakam na tranfer. Pridelala sem 11 celic, sem pa potem po Elonvi dobila še 4x Puregon 200. Ja, to je fajn da je samo ena injekcija, ampak je ta konjska. 🙂 Mene je ful glava bolela in tudi jajčniki so me začeli bolj zgodaj boleti kot prej tako, da sem komaj čakala na punkcijo. 🙂 Nič, sporočim kaj me bo pričakalo do tranferja. Mogoče pa bo. Lp, D.

Oo super Donda:-)lepa stevilka..kaksen je bil pa rezultat pred Purogonom..jih je bilo malo ali so bili majhni?
Drzim pesti za transfer.
Kaj mislis s tem je konjska, debela al kolicinsko velika?
Men je od vsega najhuj punkcija..boli me k pr norcih..ampak ko je enkrat mim je ok..sam se pa ne pozab te bolecine..

Punce,
kako ste odreagirale na zdravilo Elonva, koliko jajčnih celic ste pridelale in koliko se jih je oplodilo. Je katreri tudi uspelo zanositi:)

Donda
koliko jajčnih celic pa se je oplodilo, si imela kaj zamrznjenčkov potem. Ali ti je uspelo zanositi?

aisha83
kako si ti odreagirala na zdravilo elonva, koliko celic si imela!

New Report

Close