Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kratek protokol

Kratek protokol

Živjo punce!

Pa mi je uspelo – skrajšali so mi terapijo in imam sedaj kratek protokol. Za IMSI pa mi je rekla, da je to poizkusna terapija in da sva premlada…

Prosila pa bi vas, da mi tiste, ki ste imele kratek postopek javite, kako dolgo približno traja. Osnovo vem, da je 10 dni špikanja, potem stopka in čez dva dni punkcija. A se je kateri tistih 10 dni špikanja kaj podaljšalo (in za koliko)?

Hvala vam za odgovore in lep deževen pozdrav!

Pozdravljena!

Pri kratkem postopku se začneš šikati 2. dan ciklusa in se špikaš , dokler folikli niso po oceni zdravnika dovolj veliki za punkcijo. To pa pri vsaki traja različno dolgo.Ene se šikajo samo 7 dni. In tudi pri isti ženski v različnih postopkih ne traja enako dolgo (pri meni npr. od 12 (samo enkrat) do 17 dni). malo je tudi odvisno od količine in vrste zdravil, malo pa tudi ne vem od česa – od lune – se je enkrat hecal en zdravnik 🙂

Srečno

Jas sem trenutno v kratkem protokolu mildi protokol, če je to isto. Začela sm se pikat 5 dan 7 dan uz so rekli, da je sam drobiž, danes 9 dan da so že lepo zrasli, dobila še cetrotide, v soboto nazaj na uz, po besedah dr. v soboto stopka in v pon. punkcija. Če bo res tko bom fertik v 8 dneh. Prvič sem imela dolgega in se je res vleklo. Pa tudi bova imela imsi, noben ni reku da je starost meja.

Živjo!

Hvala vama za odgovor! Sta mi olajšali odločitev.

kkgg upam, da je bilo danes vredu in dobiš stopko. Potem pa ti seveda želim en velik +

LP

Pozdravljene.

Samo za spodbudo. Jaz sem bila do zdaj v 2 postopkih IVF- ICSI. Prvič dolgi, naslednjič pa kratki (sem sama prosila dr., ker se mi je dolgi postopšek zdel čist predolg) protokol. V dolgem se mi je oplodilo kar nekaj celic, vstavili so mi dve, a je bilo neuspešno. V kratkem protokolu sem pridelal samo 4 celice, oplodila se je samo 1. Ampak, saj je tudi ena dovolj, kajne? Skratka, pri nas je bil ta drugi postopek uspešen, sem v 19t nosečnosti in sem ful zadovoljna, da mi je dr. dal kratki protokol – ne vem pa, ali je to kaj vplivalo na rezultat.

Držim pesti za vse vas in želim čimveč ++++++++++

O to je pa res lepo slišat, prav res za motivacijo. No očitno tu res drži, da je pomembna kvalitetea in ne kvantiteta.
Jaz sem si prejle dala stopko in v sredo punkcija, juhu. Špikala sem se 8 dni + danes stopka ne vem ali je to velik al normalno?

New Report

Close