krasna knjiga :-)
Ta vikend sem predihala eno krasno knjigo -redko zaidem na ta forum, pa ne vem, če je bilo že kaj govora o BORKI MIMI …..
MAVRICA V PLOČEVINKI -resnična zgodba o boju za življenje
Mavrica v pločevinki je avtobiografija neustrašne štajerske borke za življenje, ki se z rakom bojuje že petnajst let. Njena pripoved navdihuje in vliva upanje.Knjigo sem »požirala«. Mislim, da je avtorica morala zbrati zadosti poguma, da je vse to svoje življenje napisala ter tako odkrila svojo dušo tudi nam, ki nas ne pozna. Predvsem me, ženske smo sedaj bolj pozorne na vsako spremembo našega telesa, tudi minimalno, saj je sama bolezen (začetek in rast) zelo lepo in preprosto opisana…..
Pozdravljena,
Mimino zgodbo smo nekateri na tem forumu spremljali že pred leti, saj jo je najprej pisala tu, na teh straneh, šele pozneje jo je izdala v knjigi. Pa tudi klepet z njo tu na forumu je bil prijeten, zabaven in vzpodbuden za marsikatero od nas.
Zdaj pa Mime žal že par let ni več med nami, toda mnogi se je še vedno spominjamo.
Če v iskalnik vneseš njeno ime, lahko spremljaš njeno zgodbo še na drugi način.
Bila je res prava borka in pogrešamo jo.
Mimo smo izgubili pred dvemi leti…. Bila je borka in je še vedno zelo spoštovana med forumovci. S svojo odkritostjo nam je predstavila vse plati boja z boleznijo.
sedaj sem res žalostna zanjo in za vse tiste, ki boj izgubijo…..
Cenimo zdravje, dokler ga imamo- GLAVNO JE ZDRAVJE ! Sploh pa bolezen ne izbira – bolani so starejši, otroci, mladi, v najlepših letih ….
“Zmagovalec boste, če se nikoli ne boste predali. Ko vam je najtežje, poskusite še enkrat.” – James J. Corbett
**********************************************************************************
“Ugotovil sem, da v življenju ni tako pomembno, kje SMO, ampak kam smo namenjeni. Da bi pripluli do nebeškega pristana, moramo pluti, včasih z vetrom, včasih proti njemu – toda pluti moramo – ne smemo se ustaviti na naplavini ali se zasidrati pred ciljem.” – Oliver Wendell Holmes